DÜNYA

Dünyada şok etkisi yarattı! Casusun fotoğrafları ortaya çıktı

ABD 2020'nin ilk günlerinde Ortadoğu'yu temellerinden sarsan bir operasyona imza attı, bölgenin en korkulan ismi ve İran'ın en önemli komutanı Kasım Süleymani'yi füzelerle vurdu.

12 Haziran 2020 Saat: 08:57
Dünyada şok etkisi yarattı! Casusun fotoğrafları ortaya çıktı
Dünyada şok etkisi yarattı! Casusun fotoğrafları ortaya çıktı

İranlı komutan, Suriye merkezli Cham Wings Havayolları'na ait uçakla Bağdat'a indi. Bağdat Havalimanı'nda tanıdık yüzler tarafından karşılandı, Haşdi Şabi komutanı Ebu Mehdi el- Mühendis ile buluştu.Ekip kendilerini bekleyen iki araca geçti, Süleymani Irak'a gittiğinde her zaman kullandığı yer olan Mühendis'in Yeşil Bölge'deki evine doğru yola çıktı.Süleymani, bir hafta boyunca Lübnan'ın başkenti Beyrut'tan itibaren izleniyordu. ABD istihbaratı İranlı generalin seyahat planından haberdardı, Irak'a iner inmez insansız hava araçları tarafından takip edilmeye başlandı.General Atomics üretimi The MQ-9 Reaper insansız hava aracı, Süleymani ve diğer komutanların bindiği araçları tespit etti, kameralar İranlı generalin öndeki araçta olduğunu belirledi. Kameralar, Süleymani'nin giydiği elbiseyi bile saptadı.İki araçtan oluşan konvoy hareket edip havalimanından ayrılırken arkadaki araç öne geçti, bu sırada insansız hava aracından lazer güdümlü Hellfire füzeleri ateşlendi. Füzeler önce öndeki aracı vurdu, ardından Kasım Süleymani'nin içinde bulunduğu aracı yok etti.

Amerikan medyası, 20 metre kanat açıklığına sahip ve 64 milyon dolar değerindeki insansız hava aracının, Kasım Süleymani ve yanındaki Haşdi Şabi komutanları tarafından fark edilmediğini yazdı.Middle East Eye sitesi ise, suikastten sonra yayınladığı haberde, Süleymani'nin Suriye'nin başkenti Şam'da kimseyle görüşmeden direkt olarak karayoluyla Lübnan'a gittiğini, Hizbullah lideri ile görüştüğünü yazdı.Ardından Şam'a dönerek uçakla Bağdat'a geçti. İranlı generali taşıyan tarifeli uçağın herhangi bir gerekçe olmadan iki saat rötar yaptığı da yine haberlerde yer aldı.İran, Ocak ayından bu yana Süleymani istihbaratının ABD'nin eline nasıl geçtiğini araştırıyordu. Hafta içinde, Süleymani’nin yerini İsrail ve Amerika istihbaratıyla paylaşan kişinin ismi belli oldu: Mahmud Musavi-Mecd.İran mahkemeleri Musavi Mecd'e idam cezası verdi, devlet televizyonunda mahkeme sözcüsünün "CIA ve Mossad’ın casuslarından biri idam cezasına çarptırıldı. O Süleymani’nin nerede olduğu bilgisini düşmanlarımıza verdi" açıklaması yayınlandı.Kısa süre içinde idam edilmesi beklenen Musavi Mecd'in ilk fotoğrafları ise İran medyası tarafından yayınlandı. Söz konusu fotoğraflardan birinde, Musavi Mecd'in Kasım Süleymani ve Ebu Mehdi el- Mühendis ile aynı karede.İran'ın Orta Doğu politikalarının beyni olarak gösterilen Devrim Muhafızları'nın seçkin Kudüs Gücü birliğinin komutanı Süleymani'nin öldürülmesi, neredeyse üçüncü dünya savaşını tekikleyecekti.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑