TURİZM

Dünyanın en güvenilir turizm kenti: Antalya

Almanyada yapılan araştırmaya göre Antalya, İspanyanın Mayarko Adaları ile dünyanın en güvenilir turizm destinasyonu seçildi

24 Temmuz 2012 Saat: 23:31
Dünyanın en güvenilir turizm kenti: Antalya
Dünyanın en güvenilir turizm kenti: Antalya

TOUREXPİ'nin Almanya'daki 4 bin seyahat acentesi ile yaptığı araştırmaya göre Antalya, İspanya'nın Mayarko Adaları ile dünyanın en güvenilir turizm destinasyonu seçildi.

Uluslararası Turizm Birliği AG'nin (TUİ AG) Türkiye Temsilcisi Hüseyin Baraner, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dünyada bütün destinasyonlarda en çok çocuklu ailenin ziyaret ettiği yerin Antalya olduğunu, sadece geçen yıl 3 milyona yakın çocuk ve gencin Antalya'ya geldiğini söyledi.

Ailelerin güvenli olmayan bir yere çocuklarını getirmek istemeyeceğini anlatan Baraner, ''Siz tek başınıza 'bana bir şey' olmaz diyerek bir yere gidebilirsiniz. Ama güvenli olmadığınız bir yere çocuğunuzu hiçbir zaman getirmek istemezsiniz'' dedi.

Avrupa ve Rusya pazarlarındaki ekonomik krize rağmen en çok ziyaret edilen yerin Antalyaolduğunu belirten Baraner, turistlerin en önemli ölçütünün ''güvenlik'' olduğunu, bu yönüyle düşünüldüğünde Antalya'nın güvenliğinden şüphe edilemeyeceğini aktardı.

Almanya'da, Antalya'nın ''ailelerin buluşma cenneti'' imajını kazandığını vurgulayan Baraner, ''Alman basınında 'en güvenli tatili Antalya'da yapabilirsiniz' şeklinde haber yapılıyor. 14 bin seyahat acentesinin en çok satış yaptığı yer Antalya'dır. Geçmişteki altyapı, ekonomik ve siyasi sorunlarını çözen Antalya, bugün çok iyi konuma geldi'' diye konuştu.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑