GÜNCEL

Düzenek Gar ve Suruç ile aynı

Kına gecesine canlı bomba saldırısının ardından çarpıcı bilgilere ulaşıldı. Bölgedeki tüm güvenlik kamera ile MOBESE görüntüleri toplanarak incelemeye alındı.

22 Ağustos 2016 Saat: 05:50
Düzenek Gar ve Suruç ile aynı
Düzenek Gar ve Suruç ile aynı

İncelemelerde patlayıcı düzeneğinin IŞİD’inAnkara Gar ve Suruç’taki canlı bomba saldırılarındaki düzenekle aynı olduğu ortaya çıktı. Patlayıcının etkisinin artırılması için demir bilye ve demir parçaları kullanıldığı da bildirildi. Ön otopsi raporunda, ölümlerin çoğunun, patlayıcının etkisini arttırmak için kullanılan demir bilyelerin isabet etmesinden kaynaklandığı belirlendi.

Olay yerinde parçalanmış 3 cesede ulaşılırken, birinin canlı bombaya ait olduğu belirlendi. İncelemelerde canlı bombanın çocuk olduğu tespit edildi.

Görüntüsüne ulaşılan canlı bombanın kimliğinin belirlenmesi için yüz eşleşmesinde ise henüz bir tespit yapılamadı. Kullanılan düzenek, eylem şekli ve hedef açısından yapılan değerlendirmede eylemin IŞİD tarafından yapıldığı tespitlerine yer verildi. IŞİD’in, güvenlik birimlerinin takibinde olmayan, ‘temiz kimlik’ olarak nitelendirilen çocuğu kullandığı sanılıyor.

İlk incelemede, patlamanın hemen ardından araçla kaçan iki kişinin görüntüsüne ulaşıldı. Bu kişilerin eylemci çocuğu olay yerine getirdikleri, gözcülük yaptıkları, eylemin ardından kaçtıkları öne sürülüyor. Eylem talimatını ise IŞİD’in Türkiye-Suriyesınır sorumlusu Deniz Büyükçelebi’nin verdiği değerlendiriliyor.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑