SPOR

Edirne'de her şey hamam yolunda yaşandı

Edirne’de bu yıl 660’ıncısı düzenlenen tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşlerinde başpehlivan olan ve 2019’dan sonra üst üste ikinci kez altın kemeri boynuna takan Ali Gürbüz, ’hamama gitme’ ritüelini bozmadı. Ali Gürbüz’ün halkı selamlamaya gitmek için bin

12 Temmuz 2021 Saat: 10:31
Edirnede her şey hamam yolunda yaşandı
Edirne'de her şey hamam yolunda yaşandı

Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde 2019’un şampiyonu Ali Gürbüz, İsmail Koç’u yenerek yine şampiyon oldu. Gürbüz, güreşin ardından altın kemeri ve kupayı alarak ’geleneksel hamam yürüyüşü’ geleneğini yaptı.

Sarayiçi’nden faytona binip ayrılan Gürbüz’ün, bir süre sonra bindiği faytondaki tekerlek yerinden çıktı. Ali Gürbüz'ün de içinde bulunduğu faytondakiler, aniden ön tarafa doğru yığıldı. Kazadan faytonda bulunanlar diğer yolcular ve Ali Gürbüz, yara almadan kurtuldu. Başpehlivan Gürbüz, olayın ardından halkı selamlamak için kent merkezine yürüyerek gitti.

Kent merkezinde vatandaşların sevgi gösterileri ile karşılanan Gürbüz, soluğu Selimiye Camii yanında bulunan Tarihi Mezit Bey Hamamı’nda aldı. Gürbüz, köpük banyosu eşliğinde iki zorlu günün yorgunluğunu attı. Altın kemer yolunda 6 kez rakiplerini dualı çayıra yatıran Gürbüz'ü hamamda da hayranları yalnız bırakmadı. 

 

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑