GÜNCEL

Efe son yolculuğuna uğurlanıyor

Hayatını kaybeden Körfez Ticaret Odası Başkanı Mustafa Efe, Tütünçiftlik’teki törenin ardından Doğantepe’de defnedilecek

4 Ekim 2016 Saat: 13:00
Efe son yolculuğuna uğurlanıyor
Efe son yolculuğuna uğurlanıyor

Kocaeli’nin Körfez ilçesinde buunan Körfez Ticaret Odası’nın başarılı Başkanı Mustafa Efe vefat etti. Bir süredir İstanbul'da özel bir hastanede tedavi gören Efe'nin ölümü iş ve siyaset dünyasında büyük üzüntü yaşattı. Efe, 64 yaşındaydı.

CENAZESİ DOĞANTEPE'DE DEFNEDİLECEK

Mustafa Efe'nin cenazesi bugün (4 Ekim Salı) Doğantepe Aziz Ağa Camii’nde ikindi namazına müteakip kılınacak olan cenaze namazının ardından toprağa verilecek.

BÖBREK YETMEZLİĞİ

Zatürre başlangıcı teşhisiyle 2 haftadır İstanbul’da özel bir hastanede tedavi gören KTO Başkanı Mustafa Efe'nin böbrek yetmezliğinden yaşamını yitirdiği öğrenildi.

MUSTAFA EFE KİMDİR?

Aslen Rize kökenli olan Mustafa Efe 1952 yılında Karatepe Köyünde dünyaya geldi. Ortaokul tahsilinin ardından genç yaşta ticarete başladı. 1968 yılında Körfez İlçesi Ağadere Caddesi’ne bir bakkal dükkanı açtı.

HENÜZ 16 YAŞINDA İKEN ESNAF OLDU

Kurduğu bakkalı 1972 yılına kadar işletti. Daha sonra ilk iş yerini satarak vatan borcunu ödemek üzere askere gitti. Askerlik dönüşünde Sakarya Caddesi’nde 90 metrekarelik bir dükkanda mobilya mağazası açtı. Bu mağaza onun gelecekteki işi, mesleği olacaktı. İşiyle ilgili hayal ettiği her şeyi başaran Efe, ilçede saygın bir iş adamı oldu.

Efe, 1985 yılında şimdiki merkez mağazasının bulunduğu yere geçti. Ardından Körfezin birçok bölgesine ve il merkezine yeni mağazalar açtı. Efe mobilyanın dışında Efe İletişimi kurdu. Körfez’de hemen her eve bir eşya satmayı başardı. Spor ve sporcuya değer veren Efe,  1985 ve 1990 yılları arasında Esenspor Kulübü Başkanlığı’nı yürüttü. 

 1977 yılında bir dönem belediye meclis üyeliği,1988 yılında Anavatan Partisi’nin kurucu başkanı olarak 1991 yılına kadar aktif siyasetin içinde kaldı. 1991’de ilçe başkanlığından ayrılarak aynı partiden milletvekili adayı oldu ve siyasete kaldığı yerden devam etti. Efe, 1994 yılında tekrar ilçe başkanı olarak sürdürdüğü siyesi hayatını 1999’a kadar noktaladı. 2005 yılına o çok sevdiği kendi iş yeri gibi gördüğü Körfez Ticaret Odası’nın başkanı oldu. Efe o tarihten beri 11 yıl yani 3 dönem odanın başkanlığını yürüttü. Mustafa Efe’nin Efe Mobilya, Efe İletişim gibi onun üzerinde iş yeri ve bir benzinliği bulunuyordu. Fatma Efe ile evli olan Mustafa Efe’nin Hülya. Neşe, Yasemin, Ömer ve Serap isminde 5 çocuğu bulunuyordu.

Bidünyahaber ailesi olarak merhuma Allah’tan rahmet, kederli ailesi ve yakınlarına baş sağlığı dileriz.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑