GÜNCEL

Ege Denizi'nde savaş uçakları karşı karşıya geldi

Türkiye ve Yunanistan arasındaki gerginlik tırmanmaya devam ediyor. En son yaşanan gelişmede Türk ve Yunan uçakları Ege Denizi’nde karşı karşıya geldi.

5 Şubat 2020 Saat: 12:17
Ege Denizinde savaş uçakları karşı karşıya geldi
Ege Denizi'nde savaş uçakları karşı karşıya geldi

Doğu Akdeniz’deki petrol ve doğal gaz yatakları için Türkiye ve Yunanistan arasında yaşanan gerginlik, Türkiye-Libya muhtırası sonrası Yunanlıları politik ve stratejik olarak geriletirken, bölgedeki gerginlik Ege Denizi’nde de hissediliyor.

Geçtiğimiz günlerde Oruç Reis sismik araştırma gemisi Yunanistan karasularına giriş yaptığı gerekçesiyle Atina’da bir krize neden olmuştu. Yunan savaş gemisi ve F16’lar tarafından takibe alınan Oruç Reis gemisi bir süre taciz edildikten sonra Yunan karasularından çıkmıştı. Sonradan ortaya çıkan bilgiye göre, geminin kötü hava şartları nedeniyle sınır ihlalinde bulunduğu ortaya çıkmıştı.


Salı günü, 6’sı silahlı 13 Türk savaş uçağı Ege Denizi’nde Yunan Hava Kuvvetlerine ait F-16’lar arasında kısa süreli bir it dalaşı yapıldı. Gerginlik kısa sürede sona ererken herhangi bir olumsuzluğun yaşanmadığı ortaya çıktı.

Yunanistan adaları silahlandırdı

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, geçtiğimiz günlerde Ege Denizi’ndeki ihlallere karşı yaptığı açıklamada, “Yunanistan, gayri askeri statüde ada olmasına rağmen Ege’deki 16 adayı silahlandırmıştır." Demişti.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑