DENİZ

Ekmeğini denizden kazananların hikayesini sergilediler

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, Pakmaya Kenan Kaptan Denizcilik Anadolu Meslek Lisesi öğrencilerinin düzenlediği fotoğraf sergisine ilgi büyük oldu.

2 Temmuz 2013 Saat: 21:53
Ekmeğini denizden kazananların hikayesini sergilediler
Ekmeğini denizden kazananların hikayesini sergilediler
2011 yılında açılan ve eğitim-öğretim faaliyetlerine başlayan Pakmaya Kenan Kaptan Denizcilik Anadolu Meslek Lisesi öğrencileri, çalışmalarını yaz tatilinde de aralıksız sürdürüyor. 

İlçe merkezinde bulunan Cumhuriyet Meydanında kurulan stantta; ‘Bir Balıkçının Hikayesi’ adını taşıyan ‘Balığın Avlanma Aşaması’ ve ‘Geleneksel Ahşap Yatlar’ başlıklı iki bölümden oluşan serginin, okul öğretmenlerinden Gülsemin Uslu ve Nurdoğan Erboz öncülüğünde okul öğrencilerinin çabalarıyla gerçekleştirildiği öğrenildi. Serginin amacının, denizin keyifli yanlarının dışında; denizden ekmeğini çıkaran insanların zorluklarına mercek tutmak olduğunu belirten Gülsemin Uslu sergiye beklediklerindan daha yoğun ilgi gösterilmesinden ise son derece memnun görünüyor. Uslu, “Halk beklediğimizden daha yoğun ilgi gösteriyor. Bu durumdan fazlasıyla memnunuz. Öyle ki sabah saatlerinde tekne turlarına çıkan tatilciler buradan ayrılırken serginin akşam saatlerine kadar kaldırılmamasını rica ediyor. Buda bizi son derece mutlu kılıyor” diye konuştu.

DENİZCİLİK BAYRAMI NEDENİYLE AÇILDI

Açılan serginin 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı nedeniyle açıldığı ve sadece bir gün süresince beğeniye sunulduğu öğrenildi. Sergide okulun öğrencilerinin emekleriyle yapılan yaklaşık 25 eserin görücüye çıkması ise dikkatlerden kaçmazken, sergiyi gezenler arasında bulunan; Ayvalık Kaymakamı Nihat Nalbant, Ayvalık belediye Başkanı Ahsan Bülent Türközen, Liman Başkanı Hüseyin Demir’e sergilenen eserler hakkında Okul Müdürü Hüseyin Aday teknik bilgiler verdi. Sergiyi gezen protokolün eserleri ilgiyle incelemesi ise dikkatlerden kaçmadı.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑