GÜNCEL

Ekmeleddin İhsanoğlu kendisiyle çelişti, vesayete göz kırptı!

MHP ve CHP'nin de aralarında bulunduğu bazı siyasi partilerin cumhurbaşkanı adayı olan Ekmeleddin İhsanoğlu, Akçaabat'ta yaptığı iftar sonrası konuştu. İhsanoğlu bir gün önce yaptığı çözüm süreci açıklamalarıyla çeli

5 Temmuz 2014 Saat: 00:57
Ekmeleddin İhsanoğlu kendisiyle çelişti, vesayete göz kırptı!
Ekmeleddin İhsanoğlu kendisiyle çelişti, vesayete göz kırptı!

Akçaabat ilçesindeki restoranda düzenlenen iftar programına katılan çatı aday Ekmeleddin İhsanoğlu'nun çözüm süreci ile ilgili yaptığı açıklamalar akıllarda soru işareti bıraktı.

Türk tarihinde federal devlet olmadığını belirterek, "Tarihimizde tek devlet, tek bayrak, tek dil vardır. Bizim devletimizin yapısı budur" değerlendirmesinde bulunan İhsanoğlu, İslam dininde devletin şekliyle ve siyasetle ilgili bir hüküm bulunmadığını söyledi.

DÜN: DİNLE DEVLET AYRILSIN
BUGÜN: DEVLETİ YÖNETİRKEN DİNE GÖRE AMEL EDERİZ!


Birkaç gün öncesinde 'Din ve devlet işleri karıştırılmamalıdır." diyen İhsanoğlu bugün ise Din ve devletle ilgili açıklamalarda bulunurken devlet yönetimini dini terimlerle izah etti. "Din devleti bize bırakmıştır" diyen İhsanoğlu "Biz bununla amel ederiz" diyerek bir kez daha düşündürdü.

Çatı aday "Bu konuda İslam'da temel iki hüküm vardır. Birisi devletin ve mülkün adalet üzerene tesis edilmesidir. Bunun dışında devletin işleyişi insanlara bırakılmıştır. Biz de devlet şeklimizi 90 sene önce tespit ettik ve bu prensibi Anayasamıza koyduk. Ona göre amel ediyoruz. Biz bunların değiştirilmesini istemiyoruz. Etrafımızda dinin siyasete alet edilmesinin neticelerini gördük. Irak'ta, Suriye'de, başka ülkelerde gördük. Bunların Türkiye'ye sıçramasını istemiyoruz" diye konuştu.

TARİHİMİZDE TEK DİL VARDI

Bir önceki açıklamasında çözüm sürecini ve barışı desteklediğini ima eden bugün ise Başbakan Erdoğan'ın söylemlerine karşı "Tarihimizde tek devlet, tek bayrak, tek dil vardır. Bizim devletimizin yapısı budur" değerlendirmesinde bulundu.

TEK DİL VE VESAYET ALGISI

'Tek dil' uygulamasının otoriter devletlerde geçerli olduğu ve bu söylemin vesayet dönemlerinde daha çok kullanıldığı, uygulandığı bilinen bir gerçek iken önceki gün canlı yayında çözüm sürecini desteklediğini hatta atılan onca adımı az bulduğunu söyleyen İhsanoğlu'nun bugün neden 'vesayetçi' bir söylem takındığı merak konusu oldu.

MUHALEFETİ ÜSTÜ KAPALI UYARMIŞ, ÇÖZÜMÜN YANINDA İMAJI ÇİZMİŞTİ

Muhalefet partilerinin bir kısmının Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, CNNTURK'te katıldığı programda , CHP'nin karşı çıktığı, MHP'nin ise "ihanet projesi" olarak nitelendirdiği çözüm süreci için İhsanoğlu, "çözümden yana olmayan, savaştan yanadır" diyerek muhalefet partilerini tutumları konusunda eleştirmiş ve sürecin yanında olduğuna dair sinyaller vermişti.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑