GÜNCEL

El Bab'da saldırı: 1 şehit 3 yaralı

El Bab kuşatmasında şehit olan Furkan Yayla'nın AK Parti Giresun Milletvekili Cemal Öztürk'ün yeğeni olduğu öğrenildi.

12 Şubat 2017 Saat: 19:46
El Bab'da saldırı: 1 şehit 3 yaralı
El Bab'da saldırı: 1 şehit 3 yaralı
Türk Silahlı Kuvvetlerince Suriye'nin kuzeyindeki terör  hedeflerine yönelik devam eden Fırat Kalkanı Harekatı'nda bir asker şehit oldu, 3  asker yaralandı. 
 
Türk Silahlı Kuvvetlerinden yapılan bilgilendirmeye göre, DEAŞ başta  olmak üzere terör örgütlerinin yarattığı tehdidi bertaraf ederek hudut  güvenliğini artırmak ve koalisyon güçlerine destek vermek için Suriye'nin  kuzeyine yönelik 24 Ağustos'ta başlatılan Fırat Kalkanı Harekatı devam ediyor.
Genelkurmay Başkanlığı'ndan konuya ilişkin yapılan açıklamada ise, şöyle denildi:  
 
"Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında sabah 09.30 sularında DEAŞ terör örgütü ile süren çatışmalar esnasında 1 kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, 3 kahraman silah arkadaşımız ise yaralanmış ve derhal hastaneye sevk edilerek tedavilerine başlanmıştır. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu saldırıda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah'tan rahmet, şehidimizin değerli ailesine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensupları ile Yüce Türk milletine başsağlığı ve sabır; yaralanan kahraman silah arkadaşlarımıza acil şifalar diliyoruz."
 
Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Suriye'de sürdürdüğü Fırat Kalkanı harekatının 173'üncü gününde şehit olan askerlerimizin sayısı 67'ye yükseldi.

ŞEHİTİN KİMLİĞİ BELLİ OLDU
 
Fırat Kalkanı Harekatı'nın 173 gündür devam ettiği Suriye'nin El Bab bölgesinde terör örgütü DEAŞ ile çıkan çatışmada şehit olan 25 yaşındaki Teğmen Furkan Yayla'nın Ankara'da oturan ailesine acı haber verildi.
 
Teğmen Yayla'nın, Ankara'nın Keçiören İlçesi'nde oturan ailesine şehadet haberi, sağlık ekipleri eşliğinde, askeri yetkililer tarafından verildi. Oğullarının şehit haberini alan Etem ve Hülya Yayla çifti gözyaşlarına boğuldu. Şehidin evinin bulunduğu apartmanla çevredeki binalara Türk bayrakları asıldı. Acı haberle yıkılan Teğmen'in ailesi, oğulları için yapılacak törene katılmak üzere Gaziantep'e götürüldü. Şehidin babası Etem Yayla'nın havaalanına giderken, "Hocaları evladı gibi severdi. Birincilikle bitirdi okulu" sözleriyle anne Hülya Yayla'nın oğlunun fotoğrafına sarılması yürekleri dağladı.
 
İki kardeş olduğu belirtilen şehit Teğmen Yayla'nın bekar olduğu öğrenildi. Şehit Teğmen Furkan Yayla'nın Gaziantep'te yapılacak törenin ardından memleketi Giresun'un Çanakçı İlçesi'ndeki Akköy Köyü'ne defnedileceği bildirildi.
 
MİLLETVEKİLİNİN YEĞENİ
 
Öte yandan, El Bab kuşatmasında şehit olan Furkan Yayla'nın AK Parti Giresun Milletvekili Cemal Öztürk'ün yeğeni olduğu öğrenildi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑