OTOMOBİL

Elektrikli Fluence neden tutmadı?

Renault'nun büyük umutlarla üretimine Bursa'da başladığı % 100 elektrikli C sedan Fluence ZE'nin Avrupa'da neden fazla satış yapamadığı ortaya çıktı.

18 Kasım 2014 Saat: 13:35
Elektrikli Fluence neden tutmadı?
Elektrikli Fluence neden tutmadı?

Renault’nun Bursa Oyak Renalt tesislerinde ağırlıklı Avrupa veOrtadoğu için ürettiği % 100 elektrikli C sedan Fluence ZE’nin neden fazla tutulmadığı ortaya çıktı. Renault SA Elektrikli Araçlar Ticari Direktörü Sandrine Jodon Fluence ZE’nin Avrupa ve diğer bazı ülkelerde tutulmamasının en önemli nedeninin yetersiz kargo alanı ve şarj problemleri olduğunu söyledi. Jodon yaptıkları araştırmalarda Avrupa’da tüketicilerin Fluence ZE’nin geniş bir araç olmasına rağmen yetersiz bagaj hacminden yakındıklarını ifade etti. Ayrıca aracı şarj etmenin 6 saat gibi uzun bir süre istediğini, şarj seçeneklerinin flexible olmadığını belirten Jodon ,”Kullanıcılar menzillerini uzatmak için araçlarını kısa sürede şarj etmek istiyorlar. Fluence ZE’de bu tür şarj ikanı olmadığından tercihinde zorluk yaşanıyordu. Ancak bu problemi yeni Zoe’de ortadan kaldırdık” dedi. 
Oyak Renault’da üretimi yapılan Fluence ZE’nin imalatı bir süre önce durdurulmuştu. Aracın en büyük alıcılarından Better Place’ın yaşadığı finansal sorunlar da bu kararda etkili oldu. Özellikle kamunun büyük ilgisi beklenen aracın ülkemizsdeki toplam satışları ise 250 adetlerde kalmıştı. Ancak araç Çin ve bazı Uzakdoğu ülkelerinde Samsung markasıyla halen üretilip satılıyor. 

Renault ABD pazarına girecek 

Sandrine Jodon Renault’nun ilk olarak ABD pazarına elektrikli araç Twizy ile girmek için hazırlık yaptığını söyledi. Markanın pazarda mevcut olmadığının altını çizen Jodon ABD'li resmi makamlarla görüşmelerin sürdüğünü ardından diğer elektrikli model ve ilgili ürünlerin de geleceğini kaydetti.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑