GÜNCEL

"Emekli maaşları bayram öncesinde ödenecek"

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Bakanlar Kurulu sonrası yaptığı açıklamada emeklileri sevindirecek bir haber verdi. Buna göre SSK emeklilerinin maaşları bayram öncesinde ödenecek.

14 Ağustos 2012 Saat: 00:32
"Emekli maaşları bayram öncesinde ödenecek"
"Emekli maaşları bayram öncesinde ödenecek"

 Arınç, CHP'li Hüseyin Aygün'ün PKK tarafından kaçırılmasının "fevkalade vahim bir durum" olduğunu belirttiği açıklamasında, güvenlik güçlerinin bir harekata girişmesinin de gündeme geldiğini belirten Arınç, CHP'li Aygün'ün can güvenliğinin öncelikli olduğunu belirterek, "Bir eylem, bir harekat, bir aksiyon yerine milletvekilimizin en kısa sürede özgürlüğüne kavuşması amaçlanmaktadır" ifadelerini kullandı.

Yaklaşık 4 saat süren Bakanlar Kurulu Toplantısı'nın ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, emeklilere bayram müjdesi verdi. SSK emekli aylıklarının her ayın 17'si ile 26'sı arasında ödendiğini hatırlatan Arınç, 19 Ağustos'ta başlayacak Ramazan Bayramı'nda emeklileri mağdur etmemek için aylıkların öne alınmasının kararlaştırıldığını ifade etti. Emekli sicil numarasının son rakamı çift olan ve ayın 22'si ile 26'sı arasında maaş alanların bu ayın 16'sında, emekli sicil numarasının son rakamı tek olup aylığını ayın 17'si ile 21'i arasında alanların ise maaşını bu ayın 17'sinde alacağını ifade eden Arınç, "Bu uygulamadan yaklaşık 6 milyon SSK emeklisi istifade edecek" diye konuştu.

-"FEVKALADE VAHİM BİR DURUM"-

Toplantının tüm konularının önünde CHP'li Hüseyin Aygün'ün kaçırılmasının yer aldığını kaydeden Arınç, "Hükümetimiz adına duyduğumuz büyük üzüntüyü ifade etmek istiyorum. Çok çirkin ve terörün hangi boyutlara ulaşacağını göstermesi açısından fevkalade vahim bir durumdur" dedi. Yaşanan olayı şiddetle kınadıklarını kaydeden Arınç, "Olayla ilgili olarak Sayın Başbakanımız ve İçişleri Bakanımız da Kurul'a bilgi sundu" ifadelerini kullandı. Olayın gazetelere de yansıyan meydana geliş sürecini anlatan Arınç, "Sayın milletvekilimiz teröristler tarafından birkaç günlüğüne alı konulacağı, hatta ifade doğruysa misafir edileceği şeklindeki davranışla alınıp götürülmüştür. Olay bütün imkanlarımızla takip edilmektedir. Sayın milletvekilimizin en kısa sürede özgürlüğüne kavuşacağı ümidiyle bu çalışmalar her an Sayın Başbakanımız tarafından takip edilmektedir" dedi. 

-"AYGÜN CAN GÜVENLİĞİ ÖN PLANDA"-

Emniyet güçleri tarafından teröristlere karşı bir harekatın elbette gündemde olduğunu söyleyen Arınç, bu olayda Aygün'ün can güvenliğinin ön planda olduğunu vurgulayarak, "Dolayısıyla bir eylem, bir harekat, bir aksiyon yerine milletvekilimizin en kısa sürede özgürlüğüne kavuşması amaçlanmaktadır" diye konuştu. Arınç, CHP'li Aygün'ün kaçırılmasıyla ilgili olarak özetle şunları söyledi: 
"Bu konudaki hassasiyetimizin dikkatle takip edileceği umudundayım. Örgütün bunu üstlendiğni birkaç gün içerisinde de serbest bırakılacağını örgüte yakın kaynaklar ifade etti. Biz de ümit ediyoruz ki birkaç gün ya da en kısa süre içerisinde Sayın Milletvekilimiz özgürlüğüne kavuşacak ve teröristlerin elinden bir şekilde kurtulmuş olacaktır."

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑