EKONOMİ

Emekliye çifte maaş

Bireysel Emeklilik Sistemi'ne girenlere belli bir yaştan sonra ömür boyu maaş ödenecek.

12 Haziran 2013 Saat: 11:24
Emekliye çifte maaş
Emekliye çifte maaş
Bireysel Emeklilik Sistemi'ne girenlere belli bir yaştan sonra ömür boyu maaş ödenecek. Böylece emeklilik hayatlarında hem emekli ücretlerini, hem de sistemden gelecek maaşlarını alabilecekler 

Vatandaşları tasarrufa yönlendirmek için geliştirilen Bireysel Emeklilik Sistemi'nde (BES) yeni bir düzenleme ile ikinci bir emekli maaşı yolu açılıyor. Yeni düzenlemeye göre sistemdeki vatandaşlar ömür boyu maaş alabilecek. Böylece sosyal güvenlik sisteminden de emekli olduklarında çifte maaşa kavuşacaklar. 

Sisteme ayrıca devletin yüzde 25 katkısı da devam edecek. BES'e yatırılan paraların ortak havuzda toplanarak ikinci emekli maaşı olarak ödenmesine yönelik düzenlemeye gidiliyor. Hazine Müsteşarlığı'nın büyük ölçüde tamamladığı Yıllık Gelir Sigortası düzenlemesine göre bireysel emeklilik sistemine para yatıranlar 56 yaşından sonra normal emekli maaşı gibi düzenli gelire kavuşabilecek. 

ÖMÜR BOYU SÜRECEK 
Böylece, ömür boyu ikinci bir emeklilik maaşı seçeneği de hak sahiplerinin önüne sunulmuş olacak. Vatandaş isterse bunu kabul etmeyip, toplu parasını alarak sistemden çıkma hakkına da kavuşacak. Sistemde olup ta vefat edenlerin ise eş ve çocuklarına ödeme yapılmaya devam edilecek. 

Bu ödeme normal maaştan daha düşük olacak. Mevcut uygulanan sistemde vatandaşlar yatırdıkları parayı belli bir süre sonra toplu olarak alma ya da o para bitene kadar eşit miktarda maaş şeklinde kullanma hakkına sahip. Para bitince de ödeme bitiyor. Yeni düzenleme ile bu ödeme ömür boyu sürecek.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑