GÜNCEL

Emekliye yine hüsran var: Seyyanen zam için çalışmamız yok

Emeklilerin genel seçimlerden beri beklediği seyyanen yerel seçimlerde de gelmedi. Seyyanen zammın yerine sadece banka promosyonu alan emekliler “Zaten promosyon alıyorduk” dedi. Emekli maaşlarına zam tartışması devam ederken, TBBM AK Parti Grup Başk

25 Mart 2024 Saat: 12:34
Emekliye yine hüsran var: Seyyanen zam için çalışmamız yok
Emekliye yine hüsran var: Seyyanen zam için çalışmamız yok

Emeklilere zam her seçimler yaklaştığında yeniden gündeme geliyor. Genel seçimlerde emeklilere vaat edilen refah zammı yapıldı fakat kök maaşı 7 bin 500 liranın üzerinde olanlar bundan faydalanabildi. 10 bin liraya ulaşan en düşük emekli maaşını enflasyon cebe girmeden buharlaştırdı.

Açlık sınırı 10 bin lirayı çoktan geride bırakırken, emekliler yeniden zam beklentisine girdi. Yılın ilk iki ayında açlık sınırı 16 bin lirayı aşarken yoksulluk sınırı ise 53 bin liraya dayandı.

"BANKA PROMOSYONU VAAT DEĞİL"

Yerel seçimlerin de yaklaşmasıyla birlikte ilave zam beklentisinin yerini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamasıyla promosyon aldı. Emekliler ise duruma tepki göstererek, “Bunun müjde olacak bir tarafı yok. Zaten promosyon alıyorduk. Bu bir vaat değil kandırma” yorumunu yaptı.

Emeklilerin alabileceği en yüksek promosyon maksimum 12 bin lira olacak. Bunu da kamu bankaları karşılayacak. Emekli maaşlarına zam tartışması devam ederken, TBMM AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler yaptığı açıklamada emekliye seyyanen zammın söz konusu olmadığını belirterek son noktayı koydu.

"AK PARTİ'NİN SEYYANEN ZAM İÇİN ÇALIŞMASI YOK"

Büyük Sivas Haber TV’de konuşan Güler, muhalefetin emekliye 5 bin lira seyyanen zam yapılacak açıklaması sorulması üzerine “İnsanlarımızı hayal kırıklığına uğratmayacak bir ciddiyet sergilememiz lazım. Şu anda herhangi bir çalışmamız yok. Bakanlığımız ve Cumhurbaşkanımız böyle bir çalışma arz ederse bizim haberimiz olacak. Ama bizim elimizde muhalefetin dediği gibi 5 binlik 10 binlik seyyanen zam söz konusu değil, böyle bir çalışmamız yok. Bu neye göre söylediler hangi rakamları, hangi bütçe verileri kıstas aldılar bilmiyorum. AK Parti’nin bu yönde bir çalışması yok” ifadelerini kullandı.

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑