GÜNCEL

Emniyet'te kadın terörist alarmı

Tuncelide 6 askerin ve bir sivil vatandaşın hayatını kaybettiği saldırıyle ilgili polis, kadın teröristin peşine düştü...

28 Eylül 2012 Saat: 09:54
Emniyet'te kadın terörist alarmı
Emniyet'te kadın terörist alarmı

Tunceli’de 6 askerin şehit olduğu, 1 kadının hayatını kaybettiği hain saldırıyla ilgili soruşturmasını sürdüren Tunceli polisi, terör örgütüne 2007’de katılan E.Y. isimli kadının Kuzey Irak’taki terör üssüne “Dersim adına biz üzerimize düşeni yaptık” dediğini belirledi.

Tunceli’de 25 Eylül’de terör örgütü PKK tarafından gerçekleştirilen 6 askerin şehit olduğu, yolda yürüyüş yapan bir kadının da hayatını kaybettiği saldırıyla ilgili soruşturmayı yürüten pois önemli bir bilgiye ulaştı. Habertürk'ün haberine göre, teröristler tarafından gasp edilip patlayıcı yüklenerek havaya uçurulan 06 plakalı aracın izini süren polis ekipleri, araçta GPRS takip cihazı olduğunu belirledi. Bunun üzerine aracın GPRS kayıtları alındı ve aracın gün boyu gittiği tüm güzergâhlar ve adresler detaylı olarak tespit edildi. Ardından belirlenen ev ve işyeri adreslerine eşzamanlı baskınlar düzenlendi ve buralarda detaylı aramalar yapıldı.

2007’DE PKK’YA KATILDI

İstihbarat birimlerinin yaptığı teknik takip sonucuysa patlama sonrasında terör örgütü PKK’nın telsiz konuşmaları dinlemeye takıldı. Telsiz konuşmalarında, bombalama eylemi yapan grup adına konuştuğu tahmin edilen bir kadın terörist, Kuzey Irak’ta bulunan terör örgütü üssüne cevaben “Dersim adına biz üzerimize düşeni yaptık” diye kısa bir bilgilendirmede bulundu. Bunun üzerine polis, konuşmayı yapan kadın teröristin kimliğini araştırmaya başladı. Telsizle konuşan kadın teröristin Tunceli kırsalında faaliyet gösteren “Batı Cephesi” adlı 30 kişilik grubun içinde yer alan 31 yaşındaki örgüt üyesi E.Y. olduğu öne sürüldü. Saldırıyla ilgili bilgisi olduğu düşünülen ve 2007 yılında PKK terör örgütüne katıldığı tespit edilen E.Y. adlı kadın teröristin yakalanması için Tunceli merkez ve kırsalda birçok adres ve noktaya baskın yapıldı. Patlamayla ilgili soruşturma çok yönlü olarak sürdürülüyor.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑