GÜNCEL

‘En azından açık alanlara izin verilsin’

Dün itibarıyla kapanma süreci sona erdi. Birçok sektörde çalışmalar yeniden başladı. Ancak yeme-içme alanında sadece paket ve gel-al servise izin verilmesi bu sektörde hizmet verenleri üzdü. Sektör temsilcileri, “Bu tarih itibarıyla belirli saatlerde

18 Mayıs 2021 Saat: 09:11
‘En azından açık alanlara izin verilsin’
‘En azından açık alanlara izin verilsin’

Kapanma sürecinin sona ermesinin ardından yayınlanan genelgeyle yeni dönemde işletmelerin ne şartlarda çalışacağı açıklandı. Yeme-içme sektörü için sadece paket ve gel-al servise izin verildi.

Dün ise Cumhurbaşakanı Recep Tayyip Erdoğan esnafa verilecek destek paketi hakkında bilgi verdi. İki gruba ayrılan ve farklı alanlarda hizmet veren çeşitli esnaf gruplarına 3 bin TL ile 5 bin TL’lik hibe desteği verileceği kaydedildi. Destek açıklaması sonrası, Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken de, Twitter üzerinden Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür etti.Yeme-içme sektörü ise ‘tam açılacakları’ günü iple çekmeye başladı. Hürriyet’e konuşan Turizm, Restoran Yatırımcıları ve Gastronomi İşletmeleri Derneği (TURYİD) Başkanı Kaya Demirer de çok şaşkın olduklarını ifade etti. Restoranların açık alanlarına izin verilmesini beklediklerini dile getiren Demirer, “Dünkü açılışla birlikte 1 Haziran’a kadarki dönemde saat 22.00’ye kadar açık, pazar günleri kapalı olmayı konuşmuştuk. 1 Haziran’dan sonra pazar günleri de açık olacaktık. Saat 24.00’e kadar da süremiz olacaktı. Temmuzdan itibaren ise ruhsat saatlerine göre çalışmayı bekliyorduk. Yetkililerle konuştuğumuzda bu şartlar uygun görülmüştü. Ancak genelgede bu şartları göremedik. Örneğin İngiltere’de açılıştan 47 gün önce açıklama yapıldı. Önce açık alanlarda sonra kapalı alanlarda hizmet verildi. Biz de bunu yapabilirdik” dedi.Esnafın dün işletmelerinde müşteri ağırlayacağına dair beklentisinin yayımlanan genelgeyle gerçekleşmediğini ifade eden Tüm Restoranlar ve Turizmciler Derneği (TÜRES) Genel Başkanı Ramazan Bingöl, “Bir an önce işletmelerimizi açıp müşterilerimize hizmet vermek istiyoruz. Aksi takdirde bu durum sürdürülebilir değil. Ayrıca belirtmekte fayda var; Kültür ve Turizm Bakanımız Mehmet Nuri Ersoy, gastronomi turizmi ile ilgili söylemlerinde destek açıklamalarında bulunuyor ama maalesef ki sektörümüz bu konuda sahipsiz. Bakanlığın bizim de turizmci olduğumuzu görmesini ve sadece otellere değil, yeme-içme sektörüne de önem vermesini bekliyoruz” dedi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑