BELEDİYE

‘En çevreci belediyeyiz’

İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, Dünya Çevre Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı

3 Haziran 2016 Saat: 17:05
‘En çevreci belediyeyiz’
‘En çevreci belediyeyiz’

Başkan Doğan mesajında, “Tabiatı korumak, küresel boyutta yaşanan çevre sorunlarının çözümüne katkıda bulunmak, gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakabilmemiz bakımından hayati öneme sahiptir. Bu nedenle gelecek nesillerimize temiz yaşanabilir bir çevre bırakabilmek ve sağlıklı nesillerin yetişmesini sağlayabilmek adına hükümetimizin bu konudaki hassasiyetlerine ilaveten İzmit Belediyesi olarak önemli çalışmalarımız bulunmaktadır. Çevre konusundaki hassasiyetimizi şuana kadar gerçekleştirdiğimiz somut projeler ile gösterdik, yeni projelerimizle göstermeye devam ediyoruz” dedi.

GERİ DÖNÜŞÜMDEN TASARRUF

Başkan Doğan sözlerini, şöyle sürdürdü: “Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğümüz tarafından okullar ziyaret edilerek buralarda öğrencilere çevre bilinçlendirme eğitimleri veriliyor. Bu eğitimler sayesinde ilk ve ortaokullarda ambalaj atığı, elektronik atık, atık piller ve bitkisel yağlar konusunda öğrencilerimiz bilinçlendiriliyor ve bu bilgilerin diğer aile fertleriyle paylaşmaları sağlanıyor. Şehir genelinde yürütülen çalışmalarla 2009 yılından itibaren 46 bin ton ambalaj atığı, 30 ton bitkisel atık, 113 ton elektronik atık,1500 ton atık lastik, 29 ton atık pil toplayarak yaklaşık 2,5 milyon TL geri kazanımdan tasarruf edildi.

EKOPARK TÜRKİYE’DE ÖRNEK

Belediyemizin çevreye yapmış olduğu en büyük katkı olan Şirintepe’de ki EKOPARK Türkiye’de örnek olarak gösteriliyor. Park, yinelenebilir enerji sistemleriyle, insan ile doğa arasında bir denge kuruyor. Böylece bu park doğal kaynakları tüketmeden, gelecek nesillerin ihtiyaçlarının karşılanmasına ve kalkınmasına imkan sağlayacak şekilde hizmet veriyor. Parkımız bugünün ve geleceğin yaşamını ve kalkınmasını programlayan, sürdürülebilir kalkınmaya da destek olmaktadır. EKOPARK, bu anlamda ve Türkiye ölçeğinde bir ilk olma özelliğini taşıyor. Proje, ekopark temasına uygun olacak şekilde, geri dönüşümlü ve doğada çözünebilir malzemeler kullanılarak, örnek bir park alanı olarak tasarlandı. Parkın enerji ihtiyacı da güneş enerjisiyle karşılanmaktadır.

SAYISIZ PROJE

93 ayrı noktada 121 adet yeraltı konteynırını faaliyete geçirerek, çöplerden kaynaklanan sızıntıları önüne geçerek çevreye önemli katkılar sağladık. Binlerce noktaya da geri dönüşüm konteynırları konularak bu konuda vatandaşın da geri dönüşüme katılımı sağlanıyor. Ayrıca şehrin dört bir noktasına yeşil alanlar, çocuk parkları yaptık. On binlerce vatandaşa fidan dağıtıp bir o kadar da dikimini yaptık. Bu alanda yaptığımız çalışmalar ve gönüllü kuruluşlarımızın katkılarıyla halkımızın, özellikle de gençlerimizin çevre konusundaki bilinç ve hassasiyetlerinin arttığını görmek son derece sevindiricidir. Daha güzel, daha sağlıklı ve daha temiz bir gelecek temennisiyle Dünya Çevre Günü'nü kutluyor, bütün vatandaşlarımıza sağlık ve mutluluk dolu temiz bir çevre diliyorum”

 

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑