GÜNCEL

En tartışmalı atama!

O skandalla gündeme oturmuştu

10 Mayıs 2013 Saat: 08:10
En tartışmalı atama!
En tartışmalı atama!
Yeni Valiler kararnamesi ile 6 Vali merkeze alınırken 12 Vali de yer değiştirdi. En ilginç değişiklik ise Bartın’da oldu. Bartın’ın tartışılan Valisi görevden alınırken, yerine yine tartışılan bir isim getirildi.

Bartın’a yeni atanan Muş Valisi Ali Çınar, Sağlık eski Bakanı Recep Akdağ'ın ayakkabılarını silmeye çalıştığı iddiası ile Mayıs 2011’de siyasetin gündemine oturmuştu. Dönemin CHP milletvekili Ali Topuz ve PM üyesi Perihan Sarı, 5 Mayıs günü Muş Havalimanı VİP salonunda Valinin korumasından cila süngeri isteyip, Sağlık Bakanı Akdağ'ın ayakkabısını temizlemek istediğini öne sürmüşlerdi.

Sarı, "Vali Bakanın tozlu ayakkabılarını silmek için eğildi. Ben de kulağına doğru eğildim ve (Yapmayın sayın Vali) dedim. Bunun üzerine vazgeçti’’ demiş. Ancak Vali Çınar iddiayı yalanlayıp, ‘‘İddia tamamen hayal ürünü olup, böyle bir girişim, temsil ettiğim Valilik makamının saygınlığını zedeleyeceği gibi, mesleki, şahsi terbiyem ve onurum buna müsaade etmez’’ açıklaması yapmıştı.


Bartın’ın görevden alınan Valisi ise Saadet Partisi İl Başkanlığını ziyareti sırasında kendisini İl başkan yardımcısının karşılaması üzerine "Ben Cumhurbaşkanının temsilcisiyim, beni yardımcı karşılayamaz. Protokolü öğrenin" diyerek kızmıştı. Başbakan Erdoğan da Vali Savur için, ‘’Bu tavrı doğru bulmuyorum, gereken yapılacak" demişti.

Daha önce Zonguldak’ın ilçesi olan ve 7 Eylül 1991 günü il statüsüne çıkarılan Bartın’da bugüne kadar 8 vali görev yaptı. Bazı valiler görevde bir yıldan bile az kaldı. Merkeze alınan Vali Bülent Savur da bu göreve 2012’de atanmıştı.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑