GÜNCEL

Erdoğan: Bedelini ağır öderler

"Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır. Toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır" mısralarını okuyan Erdoğan, "İşte vatan 780 bin kilometrekaresiyle.

6 Aralık 2013 Saat: 16:43
Erdoğan: Bedelini ağır öderler
Erdoğan: Bedelini ağır öderler

Kimse bu vatan toprakları üzerinde operasyon düşünmesin. Boş hayaldir. Açık ve net söylüyorum, bedelini ağır öderler. Kimse böyle bir hesabın içerisine girmesin. 780 bin kilometrekare de Türkiye Cumhuriyeti vatan topraklarıdır, bitti" İfadesini kullandı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Türk de benim kardeşim, Roman da benim kardeşim, Kürt de benim kardeşim, hepsi Çerkezi, Gürcüsü, Boşnağı, Arnavutu hepsi kardeşim" dedi.

Erdoğan, Kırklareli Vilayet Meydanı'nda düzenlenen toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada, Kırklareli, Tekirdağ, Edirne, tüm Trakya için gerçekten tarihi bir açılış töreni gerçekleştirdiklerini söyledi.

Tekirdağ ve ilçeleri ile Edirne'de açılışlar yapacağını belirten Erdoğan, "Bizim için durmak yok, yola devam diyoruz" ifadesini kullandı.

Erdoğan, "Kardeşlerim, bizim için Doğu yok, bizim için Batı yok. İşte biliyorsunuz birkaç hafta önce Diyarbakır'daydım. Sonra Trabzon, geçen hafta Muğla, hafta içi Katar'daydım ve dün İstanbul. Şimdi Kırklareli, akşam Tekirdağ, yarın yine Tekirdağ ve pazar günü Edirne'deyiz" diye konuştu.

Başbakan Erdoğan, 780 bin kilometrekarenin her bir karışına aynı nazarla, aynı aşkla, aynı sevdayla baktıklarını yineleyerek, millete sevdalı olduklarını vurguladı.

"Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet" diyerek Afyonkarahisar'dan yola çıktıklarını hatırlatan Erdoğan, Rabia işareti yaparak, alandakilere hitaben, "Rabia da bizi işaretliyor görüyorsunuz. Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet" ifadesini kullandı.

Millet tanımının içinde Türk, Kürt, Laz, Çerkez, Roman, Boşnak, Arnavut olmak üzere 36 etnik unsurun Türkiye'de bulunduğuna değinen Erdoğan, şunları kaydetti:

"Gazi Mustafa Kemal, biliyorsunuz ilk Meclis konuşmasında Meclis'i tanımlarken, Türküyle, Kürdüyle, Lazıyla, Çerkeziyle, Romanıyla, Gürcüsüyle, Abazasıyla sayıyor, sayıyor, sayıyor... 'Tüm Mecmumuz Anasırı İslamiyedir' diyor. 'Yani İslami unsurlardan oluşuyorsunuz' diyor. 'Bu Meclis bunlardan meydana geldi' diyor. Hala millet tanımını anlayamayan milliyetçiler var bu ülkede."



Kaynak: Erdoğan: Bedelini ağır öderler - Politika - Star Gazete http://haber.stargazete.com/politika/erdogan-bedelini-agir-oderler/haber-813477#ixzz2mhpPoMK3

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑