GÜNCEL

Erdoğan çifti Kovid'e yakalandı! Türkiye ve dünyadan mesaj yağdı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, eşi Emine Erdoğan ile birlikte Kovid-19 testlerinin pozitif çıktığını duyurdu. Omicron varyantına yakalandıklarını söyleyen Erdoğan, “Hastalığı hafif geçiriyoruz. Görevimizin başındayız” dedi. Erdoğan çifti için pek çok devlet

6 Şubat 2022 Saat: 10:05
Erdoğan çifti Kovide yakalandı! Türkiye ve dünyadan mesaj yağdı
Erdoğan çifti Kovid'e yakalandı! Türkiye ve dünyadan mesaj yağdı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dün, eşi Emine Erdoğan ile birlikte Kovid-19 testlerinin pozitif çıktığını duyurdu.
Ukrayna ziyaretini tamamlayarak perşembe günü Türkiye’ye dönen Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün öğle saatlerinde İstanbul’daki Vahdettin Köşkü’nden Zonguldak’taki toplu açılış törenine video konferans yoluyla bağlandı. Katılımcılara, “Sizinle Zonguldak’ta yüz yüze görüşmek için planladığımız ziyareti hava şartları sebebiyle bugüne (dün) ertelemiştik. Bugün (dün) de soğuk algınlığı sebebiyle gelemedik. Kısmet değilmiş” diye seslenen Erdoğan, konuşmasını tamamladıktan kısa bir süre sonra Twitter’dan yayımladığı bir mesajla, kendisinin ve eşi Emine Erdoğan’ın Kovid-19’a yakalandığını duyurdu. Erdoğan paylaşımında, “Bugün hafif belirtiler üzerine eşimle birlikte yaptırdığımız Kovid-19 testimizin sonucu pozitif çıktı. Omicron varyantı olduğunu öğrendiğimiz hastalığı hamdolsun hafif geçiriyoruz. Görevimizin başındayız. Çalışmalarımıza evde devam edeceğiz. Dualarınızı bekliyoruz” dedi.

‘ANCA BERABER, KANCA BERABER’

Emine Erdoğan da paylaştığı mesajda, “Anca beraber, kanca beraber. İnşallah en kısa sürede bu hastalığı Tayyip Bey’le birlikte atlatacağız. Dualarınızı bekliyoruz” ifadelerini kullandı. TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı arayıp, sağlık durumları hakkında bilgi aldı, geçmiş olsun dileklerini iletti. Şentop, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda ise, “Kovid-19 testi pozitif çıkan Sayın Cumhurbaşkanımızı aradım. Kendilerine ve eşi Saygıdeğer Emine Erdoğan Hanımefendi’ye geçmiş olsun dileklerimi ilettim. Cenab-ı Hak’tan kendilerine ve tüm hastalarımıza acil şifalar diliyorum” dedi. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de, Erdoğan’ı arayarak acil şifa temennisini iletti. Bahçeli, ayrıca sosyal medya hesabından da şu mesajı paylaştı: “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan Beyefendi’yle birlikte muhterem eşleri Sayın Emine Erdoğan Hanımefendi’nin Kovid-19 testinin pozitif çıkmasından dolayı geçmiş olsun dileklerimi ve halisane dualarımı bahusus paylaşıyor, Allah’tan sağlık ve sıhhat niyaz ediyorum. Söz konusu hastalığı hafif geçirmeleri ve çalışmalarını evlerinde sürdürüyor olmaları yegâne tesellimizdir. Sayın Cumhurbaşkanımız ve Muhterem Hanımefendi başta olmak üzere, Rabbim virüse yakalanan herkese ‘Eş-Şafi’ ismi hürmetine şifalar nasip etsin inşallah.”

‘DEĞERLİ DOSTUM BAHÇELİ...’

Bahçeli’nin paylaşımına yanıt veren Erdoğan, “Değerli dostum Devlet Bahçeli Beyefendi telefonla arayarak şahsıma ve eşime geçmiş olsun temennilerini iletti. Kendilerine şükranlarımı sunuyor, selam ve muhabbetlerimi iletiyorum” dedi.

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy de, Twitter’dan Türkçe ve Ukrayna dilinde yaptığı paylaşımda, “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Sayın Emine Erdoğan’ın Kovid-19 testlerinin pozitif çıkmasını eşim Olena ile üzüntüyle öğrendik. Arkadaşlarımız Tayyip Bey ve Emine Hanım’a geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, acil şifalar diliyoruz” dedi. Erdoğan, Zelenskiy’nin paylaşımına da, “Kıymetli dostum, bu güzel mesajınız için şahsım ve eşim adına en kalbî teşekkürlerimi sunuyorum. Sizlere, ailenize ve Ukrayna halkına selamlarımı iletiyorum” karşılığını verdi.

ALİYEV VE TATAR’DAN TELEFON

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a geçmiş olsun dileklerini telefonla ileten ilk liderler oldu. Pakistan Başbakanı İmran Khan ve ABD Büyükelçisi Jeff Flake de, sosyal medyadan Erdoğan çiftine şifa diledi. 

MUHALEFETİN MESAJLARINA TEK TEK TEŞEKKÜR ETTİ

Muhalefet liderleri, Erdoğan çiftine geçmiş olsun temennisinde bulundu. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Sayın Erdoğan ve eşi Sayın Emine Erdoğan’a geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, acil şifalar diliyorum” mesajını paylaşırken, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener de, “Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan’a geçmiş olsun diyor, acil şifalar diliyorum” dedi. Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, DEVA Partisi Lideri Ali Babacan, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu geçmiş olsun mesajları yayımladı. Erdoğan, “Kemal Bey”, “Meral Hanım”, “Ali Bey”, “Temel Bey”, “Ahmet Bey” hitaplarıyla ayrı ayrı yaptığı paylaşımlarda, Kılıçdaroğlu, Akşener, Babacan, Karamollaoğlu ve Davutoğlu’na teşekkür etti. Erdoğan,  ayrıca BBP lideri Mustafa Destici, Anavatan Partisi Genel Başkanı İbrahim Çelebi, Liberal Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Tırpancı, Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’e de mesajları dolayısıyla teşekkür etti.

Kabine üyeleri, AK Parti yöneticileri de yayımladıkları mesajlarla Erdoğan çiftine şifa diledi. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay “Sayın Cumhurbaşkanım çok geçmiş olsun. Dualarımız sizinle. Size ve kıymetli eşinize Rabbimden acil şifalar diliyorum” mesajını paylaştı. Erdoğan, Oktay’a “Sağ olun Fuat Bey. Geçmiş olsun dilekleriniz için sizlere ve kabinemizdeki tüm Bakan arkadaşlarıma eşim Emine hanımla birlikte şükranlarımızı ifade ediyoruz” yanıtını verdi. Erdoğan, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın mesajını ise “Allah razı olsun Ali Hocam… Dua ve temennileriniz için eşim Emine Hanım adına da teşekkür ederim” diye yanıtladı.

İstanbul ve Ankara valileri, CHP’li İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da geçmiş olsun mesajı paylaştı.

'HAYAT PAHALILIĞI MESELESİNİ ÇÖZECEĞİZ'

Erdoğan, Zonguldak-Kilimli Yolu Prof. Dr. Şaban Teoman Duralı Tünelleri ile yapımı tamamlanan diğer projelerin açılış törenine Vahdettin Köşkü'nden canlı bağlandı. Erdoğan, "Zonguldak'tan tüm Türkiye'ye söz veriyoruz. Bugüne kadar; vesayeti nasıl devreden çıkardıysak, terör örgütlerinin başını nasıl ezdiysek, darbecileri nasıl püskürttüysek, küresel baronların oyunlarını nasıl bozduysak Allah'ın izniyle hayat pahalılığı meselesini de çözeceğiz. Çalışanlarımızın kazanç seviyelerini korumaya devam edeceğiz Milletimizin hak ettiği refah düzeyine gelmesini sağlamak için ne gerekiyorsa yapacağız" dedi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑