GÜNCEL

Erdoğan Cumhurbaşkanına teslim olma çağrısı yapan isimleri eleştirdi

Cumhurbaşkanı hükümete 'Erdoğan'a teslim olma' çağrısı yapan 200 kişiyi eleştirdi.

28 Mayıs 2015 Saat: 21:59
Erdoğan Cumhurbaşkanına teslim olma çağrısı yapan isimleri eleştirdi
Erdoğan Cumhurbaşkanına teslim olma çağrısı yapan isimleri eleştirdi

Nevşehir'de konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, hükümete "Erdoğan'a teslim olma" çağrısı yapan 200 kişiye tepki gösterdi.

 

Erdoğan şunları söyledi:

"Sözüm ona 'aydın' kisvesi altında 200 kişi bir araya gelmiş bildiri yayınlamış. Onların da derdi eş başkanların partisinin barajı geçmesi. Bizi de vesayet rejimi oluşturmakla suçluyorlar. Biz vesayet rejimini 27 Mayıs darbesinden, 12 Eylül darbesinden, 28 Şubat postmodern darbesinden, 27 Nisan o bildirisinin okunduğu zamandan biliriz. Biz vesayetle çarpışa çarpışa bugünlere geldik. Bugün illa bir vesayet arayacaklarsa gitsinler arkasında durdukları yere baksınlar."

Vesayete niyetlenmenin 'Van'da bilboardlara kan akan musluk resimleri asmak' olduğunu dile getiren Erdoğan, "Vesayeti istemek, bölgenin her yerinde vatandaşlarımızı kendilerine oy vermeleri için tehdit etmektir. Vesayeti desteklemek Diyarbakır'da 3. kattan atılan, bıçaklanarak otomobille üzerinden geçilen Yasin Börü'nün katline ses çıkarmamaktır. Bu sözde aydınların 6-8 Ekim olaylarında öldürülen 50 kişi için bildiri yayınladıklarını duydunuz mu, gördünüz mü? Ne aydını, bunlar karanlık, karanlık. Bunların hiçbir milli meselesi yok. Hiçbir milli mesele için bir bildiri yayınladıklarını görmedik, göremezsiniz. Çünkü bunlar hiçbir zaman benim milletimin canının, inancının, kültürünün, tarihinin, değerlerinin yanında yer almadılar. Bunlar her zaman milletin karşısında oldular" ifadesini kullandı.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑