SİYASET

Erdoğan: IŞİD denen örgüt gerçekten inanıyorsa, vatandaşlarımızı bırakır.

Tokat'ta düzenlenen mitingin ardından Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, helikopterle Erbaa ilçesine geçti. Başbakan Erdoğan burada belediye ve kuruluşlar tarafından düzenlenen iftar programına katıldı.

9 Temmuz 2014 Saat: 23:56
Erdoğan: IŞİD denen örgüt gerçekten inanıyorsa, vatandaşlarımızı bırakır.
Erdoğan: IŞİD denen örgüt gerçekten inanıyorsa, vatandaşlarımızı bırakır.

Yaklaşık 30 bin kişinin katıldığı iftar programının ardından etkinliğe katılanlara hitap eden Erdoğan, 10 Ağustos'ta Tokat'tan Türkiye'ye örnek olacak bir netice beklediğini söyledi. 2007'deCumhurbaşkanlığı seçimleri sırasında engeller çıkarıldığını belirten Erdoğan şöyle konuştu:


"Bize Cumhurbaşkanı seçtirmemek için geçmişte görülmedik engeller icat edilmişti. Bunlar karşısında boynumuzu bükmedik. Seçim kararı aldık. Meseleyi milletin hakemliğine götürdük. 2007'de yüzde 47'lik bir destekle tercihini Ak Parti'den yana kullandı. 21 Ekim 2007'de yapılan referandum ile cumhurbaşkanını halkın seçmesini sağlayacak düzenleme yaptık. Yüzde 69 ile kabul gördü. Şimdi Kılıçdaroğlu ve Bahçeli hangi yüzle milletin huzuruna gelip adayları için oy isteyecekler. Hani siz halkın Cumhurbaşkanı seçmesini istemiyordunuz. Şimdi hangi yüzle geleceksiniz halka. Bu ikili bir istişare neticesinde adaylarını belirlemedi, ikisi kafa kafaya verdiler başka kimsenin haberi yok. Adaylarını belirlediler. Şimdi aralarında sıkıntı büyük. Siyasetle, halka hizmetle yakından uzaktan alakası olmayan bir isim tespit ettiler."

'CHP YOKLUKTUR'
Cuma günü vizyon belgesini açıklayacaklarını, 2023 hedefleri ile 2053 ve 2073 tahayyüllerini açıklayacaklarını belirten Başbakan Erdoğan, çözüm sürecini başarıya ulaştırmak, ülke için büyük tehlike olan CHP ve MHP güdümlü paralel yapıyı tüm unsurları ile devletten temizlemek istediklerini söyledi. Muhalefete yönelik eleştirilerini sürdüren Erdoğan, "Tek sermayeleri Tayyip Erdoğan düşmanlığı, Ak Parti düşmanlığı olanların bu ülkeye verecekleri hiç bir şey yok. Olamaz. Türkiye yeni Cumhurbaşkanı ile yeni Cumhurbaşkanlığı anlayışı ile farklı yükselecek. İnşallah seçilmem halinden milletin yanında, milletten yana bir Cumhurbaşkanı olacağım. Milletime verdiğim her sözü tuttum bu sözümü de inşallah tutacağım. Türkiye'de her yeniliğin, reformun karşısına dikilen, engellemeye çalışan bir zihniyet var. O zihniyet Kıçılıçdaroğlu zihniyeti, CHP zihniyetidir. Onların istediği gibi bir Türkiye'yi dedelerimiz babalarımız gördüler ve yaşadılar. Rahmetli dedem babam bize onları anlatırdı. Gazyağını, unu, ekmeği karneyle alıyorduk. Böyle bir Türkiye olur mu. CHP yokluktur. Bahçeli yokluğun mimarıdır. Gölcük'te, Sakarya'da depremin altında kaldılar. 5 yıllığına iktidar oldu 3.5 yılda kaçtı gittiler. Kılıçdaroğlu, Bahçeli yanlarında adayları ve iki tane farklı partiler 'Biz şimdi adayımızı destekliyoruz diyorlar'. Hadi hayırlı olsun" dedi.

'YETKİYİ VEKİLDEN ALIP ASLINA VERDİK'
10 Ağustos'ta millet muhalefete gereken dersi bir kez daha vereceklerine inandığını belirten Başbakan Erdoğan şöyle devam etti:
"Millet kendi içinden bir adayı, o yüksek makama taşıyarak, hem de yüksek oyla taşıyanlar, milletin zekasıyla dalga geçenlere hiç unutulmayacak bir ibret dersi verecektir. Mesele Cumhurbaşkanın halk tarafından seçilmesi meselesi. Biz yetkiyi vekilden asılıp asıllara teslim ettik. Değişim yalnızca bundan ibaret değil. Artık bir zihniyet değişimi yaşanıyor. Milletten kopuk, yüzü devlete yönelik Cumhurbaşkanı dönemi sona eriyor. 1950'de Demokrat Parti seçimi kazanınca sadece hükümet ve başkanı değil Cumhurbaşkanı da değişti. Celal Bayar Cumhurbaşkanı, Menderes başbakan olarak Türkiye'ye uyum içinde hizmet verdiler. 1960 darbesi ile bu ortamı ortadan kaldırdılar. Cumhubaşkanı makamını devletin isteklerini yerine getirecek hale getirdiler. Merhum Özal bu anlayışa aykırı, Gül bu anlayışa karşı oldu. Biz hem seçilme yöntemini hem de anlayışı kökten değiştiriyor, devlet ile milleti buluşturuyoruz. Aynı istikamete bakmasını sağlıyoruz. Bu yeni dönem Türkiye için son derece hayırlı bir dönem olacak. Şu anda CHP-MHP bu yeni döneme karşı çıkıyor. Milletin egemenliğinin tecelli edeceğinden korkuyorlar. O eski Cumhurbaşkanlığı modelini yaşatmak için seçime giriyorlar. Sonucu biliyorlar. Her ikisi de köşe bucak kaçıyorlar. Cesaret edip içlerinden aday çıkaramadılar. 30 Mart'ta ağır yenilgi aldılar ama ders almadılar. 10 Ağustos'ta millet anlayacakları bir ders verecek onlara."

IŞİD'E ÖRGÜT DEDİ, ÇAĞRI YAPTI
12 yıllık hizmet döneminin ardından bu kez Cumhurbaşkanlığı makamı için aday olduğunu belirten Erdoğan, bunun bir veda değil yeni bir başlangıç olduğunu ifade etti. Ortadoğu ülkelerinin sıkıntılı bir süreçten geçtiğini belirten Erdoğan, Musul'da alı konulan Türk Konsolosluğu görevlilerinin bırakılması için çağrıda bulundu. IŞİD'den ilk kez örgüt olarak bahseden Erdoğan, "Şu mübarekRamazan ayında IŞİD denilen örgüt, eğer gerçekten inanıyorlarsa artık bu kardeşlerimizi ülkelerine iade etmeleri gerekir. Bunu bekliyoruz" dedi.
Dünya kupası yarı finalinde düdük çalan milli hakemimiz Cüneyt Çakır'ı da tebrik eden Başbakan Erdoğan, "Milli takımmıızla olmasa da hakemlerimizle Dünya Kupasında temsil ediyoruz. Milli hakemimiz Çakır'ın bu başarılı yönetimlerle bugün Hollanda-Arjantin maçını yönetmesi bizim için iftihar meselesi. Kendisini buradan tebrik ediyorum. Yöneteceği maçta başarılar diliyorum" diye konuştu.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑