SİYASET

Erdoğan, "Kararlıyız"

Cumhurbaşkanı Erdoğan Konya'da toplu açılış töreninde "Koalisyon güçleri arasında yerimizi almakta kararlıyız" dedi

14 Ekim 2016 Saat: 18:16
Erdoğan, "Kararlıyız"
Erdoğan, "Kararlıyız"

Erdoğan başkanlık sistemi ile ilgili olarak da 'millete götürelim' dedi. Erdoğan'ın konuşmasında öne çıkan başlıklar:

15 Temmuz Türkiye'yin muassır medeniyetlerin üzerine çıkarmak istemeyenlerin operasyonudur.

Bu milletle gurur duyuyoruz. Siz uçakları susturdunuz, tankları susturdunuz. Bu savaşın galibi oldunuz.

NEYMİŞ ÜÇÜNCÜ DARBE GELECEKMİŞ

Birinci darbe 17-25 Aralık atlatıldı. İkincisi 15 Temmuz atlatıldı. Şimdi konuşuyorlar, neymiş 3. darbe gelecekmiş. Bir tane ukala kendini bilmez köşesinden bir şeyler yazıyor.

LİDER TAŞIN ARKASINA SAKLANIRSA

Almanya'ya iltica, İtalya'ya iltica etti. Bilmiyorlar ki biz bu yoldaki terbiyemizi alırken şöyle eğitim aldık. Lider taşın arkasına saklanırsa millet dağın arkasına saklanır.

BU ÜLKENİN GÜVENLİK GÜCÜNÜ HERKES BİLECEK

Bu milletin güvenlik güçlerini herkes bilecek. Kimdir bilecek? Koalisyon güçleri şu anda bizimle beraber hareket ediyor, eyvallah. Koalisyon güçleri neden PYD ile neden YPG ile hareket ediyor, işte bunu anlamakta zorlanıyoruz. Bu koalisyon güçlerinin hemen hemen tamamına yakını bizimle dost. 63 ülke var koalisyon güçlerinin içinde, hele hele NATO ülkeleri var ki bunların stratejik ortağı biziz. Bunların bir terör örgütüyle beraber olmasını anlayamıyoruz. Şu anda teröristleri eğitenleri anlamakta zorlanıyoruz." Koalisyon güçlerinin içinde yer alanlar siz DAEŞ'le mücadeleyi YPG ve PYD ile değil 63 ülke ile halledin. Eğer 63 ülke DAEŞ'i halledemiyorsa biz yöneticiler olarak görevi bırakalım.

YAZIKLAR OLSUN

Ne diyorlar terör örgütlerine yardıma devam edeceğiz.(Hillary Clinton) Yazıklar olsun. Senin NATO'daki ortağın YPG mi PYD mi? Eğer bizsek adımı bizle atacaksın. Biz bu işi bitiririz.

YENİ UYGULAMALAR GELİYOR, FAZLA UZUN SÜRMEZ

Bu yapının içinde olanlardan 15 Temmuz'dan sonra gerçek anlamda pişmanlık duyan pek az kişi olduğunu görüyoruz. Ne diyordum ben meydanlarda, 'Tabanı ibadet, ortası ticaret, tavanı ihanet.' Aynen böyle oldu mu? Oldu. Ama bir şey daha diyordum, neydi o? 'İnlerine gireceğiz.' Girdik mi? Ama daha bitmedi, daha devam ediyoruz. Kaçacak delik arayacaklar. Şimdi yeni uygulamalar geliyor. Bu yeni uygulamaların adımlarını da atacağız, fazla sürmez. Şöyle birkaç hafta içerisinde bunları da göreceksiniz. Eğer bu milletin evladı olduklarını kabul ediyorlarsa, gereğini yapacaklar. Eğer bu milletin evladı değillerse gereğini biz yapacağız"

"İDAM DÜZENLEMESİ HAKLI BİR TALEP, BATI KARIŞAMAZ"

Şimdi idam diyorlar bu haklı bir taleptir. Batı ne derse desin beni ilgilendirmiyor. Ben milletime bakarım. Bunun kararını parlamento verir. Benim milletim parlamentoya çağrısını yapıyor idam diyor. Bana gelirse ben onaylarım. Ben 241 şehidimizi, bu katilleri unutamam bedelini unutmam. Bu konuda batı konuşamaz. Kimse mağdur edebiyatı yapmasın asıl mağdur şehit ve gazilerimizin yakınlarıdır.

"KİMSE MAĞDUR EDEBİYATI YAPMASIN"

"Bazıları diyor ki '15 Temmuz'un ardından yapılan operasyonlarda ölçü çok geniş tutuluyor. Çok fazla insan mağdur ediliyor.' Kusura bakmasınlar, kimse mağdur edebiyatı yapmasın. Asıl mağdurlar 241 şehidimizin yakınları. Asıl mağdurlar, 2 bin 194 gazimizin yakınları. Katillerin yakınları mı mağdur? Bu ülkeyi bu hale sokanların yakınları mı mağdur? Bu ne mantık, böyle şey olabilir mi? Şu anda yapılan işlemler 15 Temmuz gibi bir ihanet karşısında yapılabileceklerin asgarisidir" Cezaevlerinde işkence iddiaları fiilen yalandır. Darbe girişimi başarılı olsaydı. FETÖ mensuplarının bize ne yapacaklarını çok iyi biliyoruz.

KARŞILARINA ÇIKMAZSAK BUNUN BEDELİNİ ÖDERİZ

Suriye ve Irak'ta terör örgütlerinin karşısına çıkmazsak bunu bedelini ödeyeceğimizi biliyoruz. Bizi Başika'ya siz davet ettiniz. Şimdi çıkın diyorsunuz. Kusura bakmayın olmaz. Davutoğlu söyledi. İbadi bizzat kendi talep etti. Koalisyon güçleri arasında yerimizi almakta kararlıyız.

Koalisyon güçleri eğer Türkiye'yi istemiyorsa B planı devreye girer o da olmazsa C planı devreye girer Türkiye Cumhuriyeti kabile devleti değildir. Biz kimsenin iç işlerine karışmıyoruz. Biz kendi ülkemizin güvenliği için uğraşıyoruz.

BAŞKANLIK SİSTEMİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Fiili bir durumla karşı karşıyayız. Bu durumun zemini 2007 yılında cumhurbaşkanını doğrudan halkın seçmesini öngören anayasa değişikliği ile oluşturulmuştur. Şimdi milletim ne diyor? Yapılan kamuoyu araştırmalarına baktığımızda milletim 'başkanlık sistemi' diyor. Milletim diyor. Ben de diyorum ki parlamentodaki siyasi partilerimize, 'Egemenlik kayıtsız şartsız milletin değil mi?' Milletin. Gelin millete götürelim. Eğer milletim bu işe 'evet' diyorsa 'hayırlı olsun' diyelim ve başkanlık sistemine adımı atalım" dedi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑