SİYASET

Erdoğan marketlerdeki yüksek fiyatlarla ilgili: Bunun adı tefecilik!

Erdoğan, AK Parti Gaziantep Belediye Başkan Adayları Tanıtım toplantısına konuştu. Erdoğan marketlerdeki yüksek fiyatlardan bahsederek, ''Bunun adı ticaret değil bunun adı fırsatçılık, riyakarlıktır, tefecilik hatta ülkeye ve millete ihanettir. Bazıl

27 Ocak 2019 Saat: 11:59
Erdoğan marketlerdeki yüksek fiyatlarla ilgili: Bunun adı tefecilik!
Erdoğan marketlerdeki yüksek fiyatlarla ilgili: Bunun adı tefecilik!

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Gaziantep Belediye Başkan Adayları Tanıtım toplantısına katıldı.

Erdoğan'ın burada yaptığı konuşmadan öne çıkanlar şöyle:

"Ülkemizin huzurunu bozmak için çırpınanlara itimat etmeyen Gaziantepli kardeşlerime şahsım ve milleyim adına şükranlarımı sunuyorum. Şimdiden 31 Mart'ın yerel seçimlerinin müjdesini görüyorum. Cumhur İttifakı ile kurduğumuz gönül birliğine özellikle seçimlerde sahip çıkacağız.Gaziantep'e buüne kadar 35 kat trilyon yatırım yaptık. Dile kolay. Eğitimde 10 bin 830 adet yeni derslik inşa ettik. 9440 kişilik kapasiteli yurt binalarini hizmete sunduk. 33 bin seyirci kapasiteli stadyum inşa ettik. Sağlıkta şehrimize son 16 yılda 19'u hastane olmak üzere toplam 80 adet sağlık tesisi inşa ettik.  Bay Kemal'e sorarsan hiçbir destek yok. Gaziantep Havalimanı'nın yolcu sayısı geçtiğimiz yıl 2.6 milyon kişiye ulaştı. Bay Kemal bizim icraatlarımızın ulaştığı yere senin hayallerin ulaşamaz. Biz burada iş yapıyoruz, laf değil.

''BİR GECE ANSIZIN GİDER''

Bunun içinde siyasette, ekonomide, elimizdeki imkanları dostlarımızla paylaşmaktan memnunluk duyuyrouz. Biz burada huzur ve güven içinde yaşarken, yanı başımızdaki kardeşlerimizi zalimlerin insafına, bombalarına, varil bombalarına bırakamayız. Bunu kimi zaman göstere göstere yaparız, kimi zaman da sessizce yaparız. Ama mutlaka elimizden gelen gayreti de ortaya koyarız ve bir gece ansızın gider, gereğini yaparız.

Coğrafyamızla hiçbir tarihi, insani ilişkisi olmayanlar 12 bin kilometreden gelip Suriye'de cirit atarken biz elimiz kolumuz bağlı mı duracağız? Türkiye'yi buradan uzak tutmak isteyenlerin derdi, Suriye halkını özgürlüğe kavuşturmak değil, tam tersine bataklığı derinleştirmektir. 

''SOMUT BAŞARILARI OLAN TEK ÜLKE TÜRKİYE'DİR''

Diyoarlar ki Türkiye'nin Suriye'de ne işi var?  1998 yılında baba Esed ile o zaman Türkiye Adana Mutabakatı anlaşması imzaladı. Ve bu anlaşma hala hükmü icra edilmesi gereken bir anlaşmadır. 2001'de bu aynı şekilde yenilenmiş yola devam edilmiştir. Ve bu daha sonra aynı kararlılıkla şuanda hükmünü icra etmektedir.Sorsanız hepsi de bunların DEAŞ ile mücadele için Suriye'de. Irak'ta aynı şekilde 35 yıldır miilyonlarca masum insan hayatını kaybederken, bu ülkeye kimin niçin geldiği artık  hatırlanmıyordu. Somut başarıları olan tek ülke Türkiye'dir.Son 2 yılda yaklaşık 8 bin DEAŞ mensubunu gözaltına aldık, bunlardan 2 bin 300'den fazlasını tutukladık. Suriye krizi başladığından bu yana, sınır dışı ettiğimiz DEAŞ'li sayısı 7 binin üzerindedir.

''HALEN SÜREN DİPLOMATİK SÜREÇLERİN NETİCELERİNİ BEKLİYORUZ''

İnşallaj Suriye'de güvenli hale getirdiğimiz yerleri çoğalttıkça bu yükü daha fazla hafifleteceğiz. Suriye topraklarına geri dönen sığınmacı sayısı 300 bine yaklaştı. Fırat'ın doğusunda teröristlerden arındırdığımızda milyonlarca kardeşimiz  kendi evlerine dönebilecek. Eğer İdlib'de Rusya ile ortak müdahale yapmasaydık yüzbinlerce kişi ülkemize gelecekti. Gerektiğinde askeri yöntemlerden kaçınmayacağımızı harekatlarımızdan gösterdik. Halen süren diplomatik süreçlerin neticelerini bekliyoruz. Oldu oldu, olmadı bir gece ansızın oralardayız. Bunun için bizi tehditleri yapanlara diyoruz ki, '' biz bu bedeli öderiz ama, istikbalimizden ve istiklalimizden asla taviz vermeyiz''

"BUNUN ADI TİCARET DEĞİL, ÜLKEYE, MİLLETE İHANETTİR"

Dolar düştü mü düştü bak düştü. borsa yükseldi mi? Yükseldi. Bak 100 bini yakaladık. Ama benim burada bir ricam var. Şimdi marketlere bakıyoruz. Maalesef arşı pazarda marketlerde fiyatlar üreticiden alındıktan sonra aracılar vasıtasıyla tırmandırılıyor. Fiyatlar birbirni tutmuyor. Burada belediyelere çok büyük görev düşüyor. Benim vatandaşıma bu şekilde yüksek rakamlarla bu fiyatlarla mal satanları hesaba çekmeniz lazım. Kusura bakmasınlar. Bunun adı ticaret değil bunun adı fırsatçılık, riyakarlıktır, tefecilik hatta ülkeye ve millete ihanettir. Bazıları diyor ki serbest piyasa diyor ama serbest piyasa başka bir şey."

Cumhurbaşkanı Erdoğan ardından Gaziantep ilçe belediye başkan adaylarını açıkladı:

Araban: Mehmet Özdemir 
Islahiye: Kemal Vural
Nizip: Mehmet Sarı
Nurdağı: Ökkeş Kavak
Şahinbey: Mehmet İhsan Tahmazoğlu
Şehitkamil: Rıdvan Fadıloğlu
Yavuzeli: Mustafa Kemal Sakaroğlu
Oğuzeli: Mehmet Sait Kılıç (MHP adayı)
Karkamış: M. Seydi Yılmaz (MHP adayı)

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan adayının da yine Fatma Şahin olacağını açıkladı.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑