GÜNCEL

Erdoğan'dan F-35 ve S-400 mesajı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, F-35 savaş uçağı ve S-400 hava savunma sistemi hakkında flaş açıklamalarda bulundu. Erdoğan S-400'lerin temmuzdan önce teslim edileceğini duyurdu.

19 Mayıs 2019 Saat: 09:15
Erdoğandan F-35 ve S-400 mesajı!
Erdoğan'dan F-35 ve S-400 mesajı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Dolmabahçe Sarayı'nda gençlerin sorularını yanıtladı. Erdoğan, 'S-400 hava savunma sistemi konusunda geri adım atmamız gibi bir şey söz konusu değil. S-400 işi bitti. S-400 hava savunma sisteminin teslim süresi Temmuz'dan önceye çekilecek. Rusya ile S-500 hava savunma füze sistemi konusunda ortak üretim yapmamız söz konusu olacak. Er ya da geç F-35 savaş uçağı ülkemize gelecek. Beş adet F-35 verdiler ancak simülatörleri henüz teslim etmediler.' dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dolmabahçe Sarayı'nda düzenlenen iftarda gençlerle bir araya geldi. Erdoğan, iftarın ardından gençlerle söyleşi gerçekleştirdi.

S-400'LER TEMMUZDAN ÖNCE GELECEK

Erdoğan, 'S-400 hava savunma sistemi konusunda geri adım atmak gibi bir şey kesinlikle söz konusu değil. O iş bitti.' dedi. Rusya'dan alınan S-400 füze savunma sisteminin sözleşmesinin imzalandığını, bir pürüz olmadığını açıkladı. S-400'lerin temmuz olarak duyurulan teslim tarihinin de öne teslim edileceğini belirtti.

ERDOĞAN'DAN S-500 MESAJI

S-400 savunma sisteminin gelişmiş hali olan S-500 hava savunma füze sistemi üzerinde Rusya'nın araştırma ve geliştirme yaptığını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Rusya ile S-500 konusunda ortak üretim yapmamız söz konusu olacak.' dedi.

F-35'LERİ TESLİM ALACAĞIZ

S-400 sisteminin tesliminin temmuz ayından da önce olacağını açıklayan Erdoğan, çok tartışılan F-35 savaş uçakları konusunda ise ''Er ya da geç F-35'leri teslim edecekler. ' şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Er veya geç F-35 savaş uçaklarını teslim alacağız. F-35 savaş uçaklarının aparatlarını da teslim alacağız.' diye konuştu.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑