MEDYA

Erdoğan'dan kritik açıklama! 'Bizim için vazgeçilmez değil'

BBC'ye röportaj veren Cumhurbaşkanı, "Eğer AB açık açık biz Türkiye'yi kabul edemiyoruz derse, bu bizi rahatlatır. B ve C planlarımızı hayata geçiririz.

12 Temmuz 2017 Saat: 11:50
Erdoğan'dan kritik açıklama! 'Bizim için vazgeçilmez değil'
Erdoğan'dan kritik açıklama! 'Bizim için vazgeçilmez değil'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ünlü yayın kuruluşu BBC'ye özel röportaj verdi.

HARDtalk programında Zeinab Badawi'nin sorularını yanıtlayan Erdoğan, Avrupa Birliği'nin (AB) Türkiye'nin zamanını çaldığını söyledi.

Uluslararası örgütün Ankara'ya 'Sizi kabul etmeyeceğiz' demesinin Türkiye'de bir rahatlamaya yol açacağını vurgulayan Cumhurbaşkanı, "Biz sözlerimize sadığız. Eğer AB açık açık biz Türkiye'yi kabul edemiyoruz derse, bu bizi rahatlatır. B ve C planlarımızı hayata geçiririz. Avrupa Birliği bizim için vazgeçilmez değil, biz rahatız" dedi.

Cumhurbaşkanı, "Bir zamanlar, başbakanlığımın ilk döneminde, Türkiye Avrupa Birliği liderler zirvesi sürerken sessiz devrimi tamamlamış bir ülke olarak tanımlanıyordu. Şimdi ise aynı AB, bizi liderler zirvesine davet etmiyor, bizim zamanımızı çalıyor. Şu anki durum bu" diye konuştu.

'Bir süre daha...'

Erdoğan'a göre, Türklerin çoğu artık AB'yi istemiyor ve uluslararası örgütün ikiyüzlü olduğuna inanıyor: "Tüm bunlara rağmen bir süre daha samimiyetle AB ile ilişkilerimiz sürecek. Bize ne getirecek, göreceğiz."

Erdoğan, Türkiye'de şu anda cezaevinde bulunanlardan yalnızca ikisinin sarı basın kartı sahibi olduğunu da bir soru üzerine aktardı.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑