GÜNCEL

Erdoğan'dan muhalefete Hatay eleştirisi: Bedava ev sözü verenler yolu unuttu

Hatay Kentsel Dönüşüm Projesi Toplu Temel Atma Töreni'nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan muhalefeti eleştirdi. Erdoğan "Seçim döneminde depremzedelere 'bedava ev' sözü verenler hem sözlerini hem de Hatay ile birlikte diğer şehirlerimizin de yolunu unu

3 Eylül 2023 Saat: 09:16
Erdoğandan muhalefete Hatay eleştirisi: Bedava ev sözü verenler yolu unuttu
Erdoğan'dan muhalefete Hatay eleştirisi: Bedava ev sözü verenler yolu unuttu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, video konferans yöntemiyle Hatay kentsel dönüşüm projesi temel atma töreninde konuşma yaptı. Seçimlerdeki destek için Hataylılara teşekkür eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "6 Şubat depremleri ve onları takip eden artçı sarsıntılarda hayatlarını kaybeden kardeşlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Depremin yüreklerimizde açtığı yaralar tazeliğini koruyor. Deprem bölgesinde yaşayan kardeşlerimizi asla yalnız bırakmadık" ifadelerini kullandı.

Muhalefeti eleştiren Erdoğan, "Seçimde depremzedelere bedava ev sözü verenler hem sözlerini hem de Hatay'la birlikte diğer şehirlerimizin de yolunu unuttu. Biz ise depremzede şehirlerimizi en az birkaç kere ziyaret ederek vatandaşlarımıza yalnız olmadıklarını hissettirdik. Aynı şekilde şov peşinde koşan deprem turistleri çekip gittikten sonra bile Hatay'la kardeş ilan ettiğimiz 94 belediyemiz, başkanları ve ekipleriyle Hatay halkının yanında olmaya devam etti" dedi.

7660146.jpg

"DEPREMZEDELERE OMUZ VERENLERDEN OLDUK"

"Depremin siyasetini ve istismarını yapanlardan değil, depremzedelerimizin acılarını paylaşanlardan, yüreklerini omuz verenlerden olduk" diyen Erdoğan, şöyle devam etti:

"Sırf oy tercihlerinden dolayı depremzedelerimize hakaret edenlerden değil, siyasi görüşüne bakmadan 85 milyonun tamamını kucaklayanlardan olduk. Hatayımızı en son 28 Mayıs seçimlerinden 1 hafta önce ziyaret etmiş, hem sizlerle dertleşmiş hem de Defne Devlet Hastanesi'ni açmıştık. Deprem bölgesini sadece fotoğraflardan görenler 11 ilimizi etkileyen afetin büyüklüğünü anlamakta zorlanıyor. Depremin hemen ardından bölgeye yaptığımız ziyaretlerde nasıl bir tabii afetle karşı karşıya kaldığımızı görmüştük. Hatay ve ilçelerinin asrın felaketini yaşadığı tartışma götürmez bir gerçektir. Aynı şekilde devletimizin tüm sıkıntılara rağmen depremin yaralarını sarma konusunda iradesi ve çabaları da bir başka hakikattir."

"AFET BÖLGESİNDE YAŞAYANLARIN SORUNLARINI ÇOK İYİ BİLİYORUZ"

"Ekonomisi ne kadar güçlü olursa olsun böyle bir büyük felaketin altından kalkabilecek ülkelerin sayısı bir elin parmaklarını geçmez. Çeşitli zorluklarla, sorunlarla, irademizi aşan bazı hususlarla karşılaşsak da depremin yıktığı şehirlerimizi Allah'ın izniyle ayağa kaldırmakta kararlıyız. Afet bölgesinde yaşayan kardeşlerimizin sıkıntılarını çok iyi biliyoruz. Vatandaşlarımızın kalıcı konutlara kavuşma isteklerinin farkındayız. Biz de bu talep ve beklentileri karşılamak, sizleri bir an önce güvenli ve yeni yuvalarınıza kavuşturmak için gece gündüz demeden çalışıyoruz."

"HATAY'DA 254 BİN 195 KONUT ZARAR GÖRDÜ"

"Hatay'da 254 bin 195 konut zarar görmüştü. Şu anda 32 bin 600 konut, 7 bin 800 köy evi ve depo olmak üzere toplam 40 bin 400 bağımsız bölümün inşası devam ediyor. Bugün bunlara yenilerini ekliyoruz. Toplam 5 bin bağımsız bölümün tekmelerini atıyoruz. Antakya'da zarar gören Uzun Çarşı'yı ihya etmek için 600 dükkanın, Antakya Atatürk Caddesi'nde yerinde dönüşüm kapsamında konut ve dükkandan oluşan 3 bin 500 bağımsız bölümün, Arsuz'da rezerv alanlarda 900 bağımsız bölümün yapımına başlıyoruz. Bugün temellerini attığımız projelerimizle birlikte Hatay'ın kent meydanının, şehir merkezinin inşası için de ilk kazmayı vuruyoruz."

"HATAY HAVALİMANI'NIN PROJESİ HAZIR"

"Yerinde dönüşüm projemize Hataylı kardeşlerimizin gösterdiği ilgiden memnuniyet duyuyoruz. Hatay merkez ve ilçelerinden toplam 86 bin kişi başvuru yaptı. Proje kapsamında biz hem hibe hem de kredi desteği vereceğiz. Vatandaşımız da bakanlık teşviki ve desteği ile evlerini yapacak. Vergi, harç, yapı denetim gibi her türlü masraftan muaf olacaklar. Bakanlığımız ruhsattan meskene kadar tüm süreci denetleyecek. Böylece inşa edilen konutların depreme dayanıklılığı ile ilgili zihinlerde hiçbir soru işareti oluşmayacak. Hatay Havalimanı'nın projesi tamamlandı. Kısa zamanda yapımına başlıyoruz."

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑