SİYASET

Erdoğan'dan S-400 mesajı: Mesele...

Rusya'dan alınacak S-400 hava savunma sistemleri tartışmaları devam ediyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Diyarbakır'da S-400 hava savunma sistemleri hakkında yorumda bulundu.

10 Mart 2019 Saat: 10:48
Erdoğandan S-400 mesajı: Mesele...
Erdoğan'dan S-400 mesajı: Mesele...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Gençlik Vakfı Gençlik Buluşması'nda alınacak S-400 hakkında konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Mesele S-400 değil, Türkiye'nin Suriye ve bölgesinde kendi iradesiyle hareket etmesidir.' dedi.

TERÖRE PRİM VERMEYİN

Konferansa katılan gençlerede seslenen Erdoğan, 'Ölümü, öldürmeyi ve şiddeti kutsayan ideolojilere prim vermeyin. İstiyoruz ki bizim gençlerimiz kendilerini kullanılanan örgütlere asla itibar etmesinler. 34 yıldır gençlerin kanı ve gözyaşıyla beslenen vampirlerin insafına terk edilecek tek bir evladımız dahi yok." dedi.

'MESELE S-400 DEĞİL...'

Rusya'dan alınacak S-400 savunma sistemleri hakkında konuşan Erdoğan, "Mesele S-400 değil, Türkiye'nin Suriye ve bölgedeki gelişmelere kendi iradesiyle hareket ediyor olmasıdır.' uyarısında bulundu.

Erdoğan konuşmasına şöyle devam etti, 'Türkiye'nin S-400 hava savunma sistemini niye aldığı ve ne şekilde kullanacağı çok açıktır. S-400 hava savunma sistemi konusunun, ne NATO ne F-35 jet uçağı projesi ne de ABD'nin güvenliği ile uzaktan yakından ilgisi yok. İşin erbabı olan herkes bunları zaten biliyor. Geçmişteki bir çok olay gibi bu meseleyi de akliselim, mantık ve ortak çıkarlar doğrultusunda gerektirdiği şekilde halledeceğiz." dedi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑