GÜNCEL

Eren Erdem'e havalimanında şok!

FETÖ'nün 17-25 Aralık darbe girişiminde yasa dışı ses kayıtlarını servis ettiği dönemin Karşı Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni CHP Milletvekili Eren Erdem hakkında 22 yıla kadar hapis cezası istemiyle hazırlanan iddianame, kabul e

21 Mayıs 2018 Saat: 14:24
Eren Erdem'e havalimanında şok!
Eren Erdem'e havalimanında şok!

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 17-25 Aralık darbe  girişiminde yasa dışı ses kayıtlarını servis ettiği dönemin Karşı Gazetesi Genel  Yayın Yönetmeni CHP Milletvekili Eren Erdemhakkında 22 yıla kadar hapis cezası  istemiyle hazırlanan iddianame, İstanbul 35. Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul  edildi.

Cumhuriyet Başsavcılığı Özel Soruşturma Bürosu'nca hazırlanan  iddianame, başsavcılığın onayının ardından İstanbul 35. Ağır Ceza Mahkemesi'ne  gönderildi. İddianame üzerindeki incelemesini tamamlayarak tensip hazırlayan  mahkeme, iddianamenin kabulüne karar verdi.

HAVALİMANI'NDAN GERİ ÇEVRİLDİ

Eren Erdem hakkındaki iddianamenin kabulü ile birlikte hakkında yurtdışına çıkış yasağı da konuldu.

Bu gelişmelerden habersiz şekilde eşi ve çocuğu ile Almanya'ya gitmek üzere Atatürk Havalimanı'na gelen Eren Erdem'in uçağa binmesine izin verilmedi. Eren Erdem'in eşi ve çocuğu uçağa alınırken Erdem Havalimanı'ndan geri çevrildi.

19 EYLÜL GÜNÜ SAAT 10:00'DA...

Eren Erdem 19 Eylül 2018 günü saat 10.00'da hakim karşısına çıkacak.

İDDİANAMEDEN

İddianamede, söz konusu soruşturmanın savcılıkça yapılan 3 ihbar  sonucunda başlatıldığı ve ardından hepsinin tek dosyada toplandığı belirtildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca, Karşı gazetesine yönelik  soruşturmada ifadesi alınan gizli tanık "Ayçiçeği" hakkında milletvekili Erdem'in  açıklama yaptığı ve bu açıklamaların kapatılan Zaman gazetesi ve Aktif haber  sitesinde yayımlanması üzerine suç duyurusunda bulunulduğu anlatılan iddianamede,  aynı şekilde milletvekili Erdem'in gizli tanığı ikinci kez deşifre ettiği ve  bunun üzerinde de yeniden savcılıkça suç duyurusu yapıldığı aktarıldı.

Savcılığın Karşı gazetesine yönelik gazetenin genel yayın  yönetmenliğini yapan Eren Erdem, şüpheli Turan Ababey ve arkadaşlarına ilişkin  suç duyurusunda bulunması üzerine soruşturmanın başlatıldığına vurgu yapılan  iddianamede, tek sanık olarak yer alan Eren Erdem'in ''silahlı terör örgütüne üye  olmamakla birlikte, örgüte bilerek ve isteyerek yardım etmek'', ''gizli tanığı  deşifre etmek'' ve ''soruşturmanın gizliliğini ihlal'' suçlarından 9,5 yıldan 22  yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi.

"GAZETEYE SAKSI İÇİNDE GİZLİ BELGE"

İddianamede Karşı gazetesinin sahibi şüpheli Turan Ababey'le Eren  Erdem'in Gezi Parkı olayları sırasında tanıştıkları, Ekim 2013'te gazeteyi  kurmayı kararlaştırdıkları ve 9 Şubat 2014'te kurulan gazetenin 66 gün sonra  ekonomik sıkıntılar sebebiyle yayın hayatına son verildiği anlatıldı.

Şüphelilerin elde ettikleri dokümanların FETÖ'den yargılanan eski  emniyet müdürü Yakub Saygılı'dan aldıkları ve bu dokümanları Eren Erdem'e  ilettiği belirtilen iddianamede, yapılan tespitlere göre bu dokümanların 3 polis  memuru tarafından Karşı gazetesi muhabirleri şüpheli Ufuk Köroğlu ve Emre Erciş’e  ulaştırıldığına yer verildi.

Gazetenin bir süre sonra tamamen Eren Erdem'in kontrolüne geçtiği ve  yayınlanacak haberlere Erdem'in karar verdiği belirtilen iddianamede,  Erdem'in  gazetenin sahibi Turan Ababey'e zaman zaman ''Elimde Erdoğan'ı düşürecek belgeler  var. Yayınlamamız halinde TUSKON ve cemaatten para alabiliriz.'' şeklinde  söylemlerde bulunduğu öne sürüldü.

FETÖ tarafından Erdem'e ulaştırılan birçok yasa dışı kayıt ve  dokümanın gazetede yayımlandığı belirtilen iddianamede, Erdem’in FETÖ/PDY'nin  amaçları doğrultusunda hareket ettiği, basın ve yayın organlarını kullanarak  kamuoyu algısı oluşturmaya, böylece hükümeti görevini yapamaz hale getirmeye  çalıştığı ifade edildi.

İddianamede beyanlarına yer verilen gizli tanık "Ayçiçeği", haberlerin  bazen CD, bazen dosya kağıdı şeklinde gizli belge olarak geldiğini, bu haberlerin  TUSKON'un danışmanlık firmasından, bazen çiçeklerin arasında bazen de saksılara  saklamak suretiyle bazen de çikolataların içerisinde CD'lerin gönderildiğini  söyledi.

"HABERİ EREN ERDEM, BİZZAT HAZIRLADI"

Karşı gazetesinin sorumlu müdürlüğünü yapan şüpheli Mehmet Bozkurt'un  emniyetteki ifadelerine yer verilen iddianamede, Bozkurt,  gazetenin yayın  hayatına başlamasıyla internet ortamında aynı dönemde "Başçalan" ve benzeri  isimler adı altında belirli bir merkezden çıktığı anlaşılan çeşitli ses  kayıtlarının yayınlanmaya başladığını söyledi.

Bozkurt, devletin üst düzey yetkililerinin Dışişleri Bakanlığı'nda  gerçekleştirdiği toplantıya ilişkin haberin Eren Erdem tarafından bizzat  bilgisayarında hazırlandığını anlatarak, ifadesinde, şu beyanlarda bulundu:

"(Eren Erdem) Bunu yaparken de hükümetin Lahey Adalet Divanı'nda  yargılanmasını sağlayacak iddialar olduğunu söylemiştir. Bu haberin  yayınlanmasına ben dahil bazı arkadaşlar karşı çıkmıştır. Genel yayın yönetmeni  olduğu için kendisine direnilmesine ve bana rağmen haberi manşetten bizzat bütün  otoritesi ve yetkisini kullanarak 'Kan lobisi toplantısı' başlığıyla Sayın  Erdoğan, Davutoğlu, Hakan Fidan, Genelkurmay 2. Başkanı ve o zaman Dışişleri  Bakanı Yardımcısı olan Feridun Sinirlioğlu'nun resimlerini kullanarak tam sayfa  ve son derece provokatif tarzda yayınlatmıştır."

Başsavcılığın kapatılan Karşı gazetesinin bazı çalışanlarına yönelik  soruşturması sürüyor.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑