EKONOMİ

Ergene'de 50 milyar dolarlık servet

Enerji Bakanı Taner Yıldız son gelişmeleri değerlendirdi Son dönemde petrol arama çalışmaları bir yandan sürerken bir yandan da yeni jeotermal ve kömür rezervlerine ilişkin keşifler art arda gelmeye devam ediyor. Enerji Bakanı Taner Yıld

29 Ocak 2013 Saat: 13:01
Ergene'de 50 milyar dolarlık servet
Ergene'de 50 milyar dolarlık servet
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, enerjide yerli kaynakların değerlendirilmesine büyük önem verdiklerini ve bu kapsamda jeotermal kaynakların bulunarak devreye alınmasını için petrol aramasında olduğu gibi jeotermal aramada da teşvik getirilmesinin gündemde olduğunu bildirdi.

Bu konuyu Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ile görüştüklerini belirten Yıldız, ”Sayın Babacan, jeotermali çok önemsiyor. Şu anda petrol aramalarında kullanılan sondaj makinelerinin teşviği var, ama jeotermal aramalarında kullanılan sondaj makinelerinin teşviği yok. Petrol aramasında olduğu gibi jeotermal aramaların da teşviğe dahil edilmesi gündemde” dedi.

”Karapınar doping oldu”

Yıldız, yerli kaynakların değerlendirilmesi noktasında Konya Karapınar’da bulunan yeni linyit kömürü rezervinin, bu alanda önemli bir doping olduğunu dile getirdi.

Daha önce Ergene Bölgesi’nde de parasal değeri 50 milyar dolar olan 510 milyonluk tonluk rezerv bulunduğunu, ancak rezervin değerlendirilmesinde Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) başta olmak üzere yasal mevzuattan doğan bazı sıkıntılar olduğunu anlatan Yıldız, bu sıkıntıları aşmak üzere bölgenin 1/100 binlik çevre planları için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile toplantı yaptıklarını vurguladı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, ”Sayın Bakan bürokratlarına, (Ergene Havzası’nın çevre şartlarına uygun olarak, ne yapmamız gerekiyor ise ona ilişkin düzenlemeleri yapın getirin) talimatı verdi” dedi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑