GÜNCEL

Ermeni soykırımına ‘evet’ diyen Cem Özdemir’e tokat gibi yanıt

Almanya Federal Meclisi'nin, 1915 olaylarını 'Soykırım' olarak nitelendiren tasarıyı hazırlayarak 'Evet' oyu kullanan Alman Yeşiller Partisi Eş Başkanı Cem Özdemir, Tokat hemşehriliğinden belediye meclisi kararı ile

6 Haziran 2016 Saat: 18:06
Ermeni soykırımına ‘evet’ diyen Cem Özdemir’e tokat gibi yanıt
Ermeni soykırımına ‘evet’ diyen Cem Özdemir’e tokat gibi yanıt

Almanya Parlamentosu’nde kabul edilen sözde Ermeni soykırım tasarısını hazırlayıp ‘evet’ oyu kullanan Yeşiller Partisi Eş Başkanı Cem Özdemir’e memleketi Tokat’ta tepkiler sürüyor.

Foto: DHA

Foto: DHA

KÖYLÜLERİ TEPKİLİ

Cem Özdemir’in köyü Kaledere’nin bağlı olduğu Pazar İlçesi Belediye Başkanı Şerafettin Pervanlar yaptığı açıklamada Almanya Federal Meclisi’nin, 1915 olaylarını ‘Soykırım’ olarak nitelendiren tasarıyı hazırlayarak ‘Evet’ oyu kullanan Alman Yeşiller Partisi Eş Başkanı Cem Özdemir’i, Tokat hemşehriliğinden belediye meclisi kararı alarak ihraç edeceklerini söyledi. Cem Özdemir’in köyü Kaledere’nin bağlı olduğu Pazar İlçesi Belediye Başkanı Şerafettin Pervanlar, Almanya’nın almış olduğu kararı tanımadıklarını da belirtti.

“CEM ÖZDEMİR DİYE BİRİSİ TOKAT’TA YOKTUR”

Almanya Federal Meclisi’nin almış olduğu kararda en çok Türk asıllı milletvekillerinin ‘evet’ oyu kullanmasına üzüldüklerini belirten Pervanlar, şöyle konuştu: “Bunlardan birisi de annesi ve babası Tokat’ta yaşadıktan sonra Almanya’ya giden Cem Özdemir. Düne kadar Tokat’ın ,Türkiye’nin, bizim insanımız diye desteklediğimiz bir insanın böyle bir hainlik yapmasını kınıyorum. Cem Özdemir diye Tokat’ta bir isim yoktur bu saatten sonra. Biz onu hemşehri diye kabul etmiyoruz. Belediye meclisini olağanüstü toplantıya çağırdık. Yasal süre içerisinde toplantımızı yapıp Cem Özdemir’in Pazarlı, Tokatlı bir kişinin olmadığını, böyle bir hemşehri hukukun bulunmadığını meclis kararıyla tescil edeceğiz.”

HAYIR OYU KULLANAN MİLLETVEKİLİNE FAHRİ HEMŞEHRİLİK

Başkan Pervanlar ayrıca, tasarıda tek ‘hayır’ oyu veren Hıristiyan Demokrat Birlik Partisi Milletvekili Bettina Kudla’yı ise fahri hemşehri olarak mecliste kabul edeceklerini söyledi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑