GÜNCEL

ERZURUM’DA METAN GAZI PATLMASI

Erzurum’da kanalizasyon bakım çalışması sırasında metan gazı sıkışmasından dolayı patlama meydana geldi. Patlamayla birlikte göçük oluştu. Olayda ikisi ağır 4 işçi yaralandı.

29 Eylül 2012 Saat: 13:28
ERZURUM’DA METAN GAZI PATLMASI
ERZURUM’DA METAN GAZI PATLMASI

Yakutiye Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılan yaralı işçilerden biri yaşamınıyitirdi. İşçileri kurtarmaya gelen Sivil Savunma ekiplerinden iki kişi de gazdan etkilenerek hastaneye kaldırıldı.

Alınan bilgiye göre; Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen atık su artırma projesinin şehir içi kısmıyla ilgili Çaykara Caddesi'nde yapılan çalışmalar sırasında saat 22.10 sularında meydana gelen patlama sonucu 4 kişi ağır yaralandı. Göçük oluşmadan önce kendilerini dışarı atmayı başaran 2 işçi vatandaşların da yardımıyla ambulansa bindirilerek hastaneye kaldırıldı. Diğer 2 işçi ise uzun süre kurtarılmayı bekledi. Sivil savunma ve itfaiye ekipleri kısa sürede olay yerine ulaşarak kanalizasyon borusu içinde kalan 2 işçiyi kurtarmak için çalışma başlattı. Ağır yaralı olarak çıkarılan işçilerden biri hastanede öldü. Kurtarma çalışması sırasında iki sivil savunma görevlisi de gazdan zehirlenerek hastaneye kaldırıldı.

Palandöken Kaymakamı Şenol Esmer, kazanın olduğu bölgede kurtarama çalışmalarını izledi. 4 işçinin de kaza yerinden sağ olarak çıkarıldığını belirten Esmer, olayla ilgili hem valilik hem de kaymakamlık kanalıyla soruşturma başlatılacağını bildirdi.

Göçüğün olduğu sokakta güvenliği sağlayamayan polisler ile olayı görüntülemeye çalışan gazeteciler arasında zaman zaman gerginlik yaşandı.

 YARALI OLARAK KURTARILDI

Erzurum'da göçük altında kalan 4 işçiden sonuncusu da bir saat kadar süren kurtarma çalışmaları sonunda yaralı olarak toprak altından çıkarıldı. Yaralı işçi, sedye ile ambulansla taşınıp Yakutiye Araştırma Hastanesine götürülerek tedaviye alındı.

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑