GÜNCEL

Erzurum'da Ayı Dehşeti

Erzurumun İspir ilçesinde, vatandaşların özellikle ağustos ayında kabusu haline gelen ayılar, yaşlı bir adama saldırdı

4 Ağustos 2012 Saat: 19:05
Erzurum'da Ayı Dehşeti
Erzurum'da Ayı Dehşeti

Erzurum'un İspir ilçesine bağlı Yeşilyurt köyünde bugün sabah saatlerinde meydana gelen olayda, bahçeyi sulamaya giden 75 yaşındaki Mustafa Korkmaz ayı saldırısına uğradı. Dehşet anları yaşayan Korkmaz, komşuları tarafından baygın olarak bulunup ambulans helikopterle Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Korkmaz'ın vücudunun büyük bir kısmında pençe izleri ve yırtılmalar olduğu, ancak hayati tehlikeyi atlattığı belirtildi.

 

Geçen yıl 31 Ağustos'ta Yeşilyurt köyünde meydana gelen ayı saldırısı olayında, bahçeye dut toplamaya inen İspir Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ömer Yılmaz ve 60 yaşındaki Niyese Yılmaz hayatını kaybetmiş, Hasan Kaçar isimli vatandaş da yaralanmıştı. İspir'de bir önceki yıl meydana gelen ayrı bir olayda da, referandum seçimleri için sandık başkanı olarak görev yapacak olan Çatakbahçe köyü imamı 29 yaşındaki Özer Bakır, köyünden karşı köye giderken yolda uğradığı ayı saldırısı sonucu ölmüştü.

 

Yeşilyurt köyü muhtarı Halit Kılıç, köylerinde geçen yılda 2 kişinin ayı saldırısı sonucu öldüğünü belirterek, "Ayının saldırısına uğrayan 2 komşumuzu kaybettik. Bir hafta önce de ayılar iki büyükbaş hayvanı telef etmişti. Buna bir çare bulunması lazım. Artık bahçeye gitmekten korkuyoruz. Köyde sürekli ayı görüyoruz" diye konuştu.

 

Ayı avlamanın yasak olduğunu söyleyen köylüler, bahçelerine verdiği zarardan başka canlarına kasteden ayılara karşı yetkililerin çözüm bulmasını istedi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑