GÜNCEL

Erzurum'da paralel operasyonu

Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı'nca "yasa dışı dinleme" iddialarına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan 5 emniyet mensubu, adliyeye sevk edildi.

30 Aralık 2014 Saat: 11:45
Erzurum'da paralel operasyonu
Erzurum'da paralel operasyonu

Erzurum'da "yasa dışı dinleme" iddialarına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan bir eski şube müdürü ile 4 emniyet amiri, adliyeye götürüldü.

Alınan bilgiye göre, Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, "yasa dışı dinleme" iddialarıyla ilgili yürüttüğü soruşturma kapsamında Ankara, İstanbul, Kahramanmaraş, Bolu ve Düzce'de eş zamanlı operasyonda gözaltına alınan eski Erzurum İstihbarat Şube Müdürü ile 4 emniyet amiri, Erzurum'a getirildi.

Geceyi emniyette geçiren şüpheliler, "haberleşmenin gizliliğini ihlal, kişisel verilerin kaydedilmesi, kamu görevlisinin resmi evrakta sahteciliği, suç uydurma, suç işlemek maksadıyla örgüt kurma, yönetme ve üye olma" suçlamaları kapsamında emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Şüphelilerin avukatı Hakan Dişkeser, AA muhabirine yaptığı açıklamada, şüpheli sıfatıyla ifadeye çağrılan 14 kişinin de Erzurum ve diğer illerde işlemlerinin ardından serbest bırakıldığını ifade ederek, şunları kaydetti:

"Biri şube müdürü, diğerleri emniyet amiri, dün geceyi emniyette geçirdiler. Geç saate kaldığı için orada ifade vermeyi kabul etmediğimiz için cumhuriyet savcısı huzurunda ifademizi vereceğiz. Suçlamaların tamamı, asılsız, mesnetsiz, delilsiz. Tamamen mahkeme kararıyla izniyle yapılmış olan dinlemeler. Maalesef kişisel verilerin kaydedilmesi ve ifşa edilmesi kapsamında değerlendirilmektedir. Türkiye genelinde 21 kişiyle ilgili soruşturma yapılmıştı. Bir kişi resmi görevli olarak yurt dışında, bir kişiye ulaşılamadı."

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑