SİYASET

Eş başkan! CHP-HDP işbirliği İzmir'de gün yüzüne çıktı!.

CHP-HDP işbirliği İzmir’de gün yüzüne çıktı. HDP İl Eş Başkanı Kadir Baydur, CHP adayı Tunç Soyer’i destekleyeceklerini açıkladı..

2 Şubat 2019 Saat: 10:41
Eş başkan! CHP-HDP işbirliği İzmirde gün yüzüne çıktı!.
Eş başkan! CHP-HDP işbirliği İzmir'de gün yüzüne çıktı!.

CHP ile PKK'nın sesi olan HDP arasındaki işbirliği saklı kalmadı. Yerel seçimlerde İyi Parti ile ittifak yapan CHP, HDP ile yaptığı görüşmeleri ise açık bir şekilde dile getirmekten sakındı. Tartışmalara konu olan ancak hır fırsatta reddedilen HDPCHP ittifakı, İzmir'de gün yüzüne çıktı.



HDP İzmir İl Eş Başkanı Kadir Baydur, CHP'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Tunç Soyer'i destekleyeceklerini resmen açıkladı. Baydur, Soyer'i destekleme kararının net olduğunu ancak İzmir'in ilçeleri için henüz bir kararlarının olmadığını vurguladı. Baydur, "Bizim çizdiğimiz profile en uygun aday Tunç Soyer. İlçe ilçe, mahalle mahalle gezerek, CHP'li adayı destekleyeceğiz" ifadelerini kullandı.





KAFTANCIOĞLU SEÇİME KADAR DEVAM EDECEK
CHP'de yerel seçim konusunda aday krizlerinin ardı arkası kesilmedi. Canan Kaftancıoğlu, CHP İstanbul İlçe Belediye Başkan adaylarına tepki göstermek için CHP İstanbul İl Başkanlığı görevinden istifa etti. Kaftancıoğlu, daha sonra Twitter'dan istifa kararından vazgeçtiğini bildirdi. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ise Canan Kaftancıoğlu'yla ilgili "Seçime kadar devam edecek mi?" sorusuna, "Devam edecek, sonrasına bakarız" cevabını verdi.



KIŞANAK'A 14 TUNCEL'E 15 YIL
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Gültan Kışanak ve DBP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel'in davası karara bağlandı. Malatya 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi, terör örgütü üyeliğinden Kışanak'a 14, Tuncel'e 15 yıl hapis cezası verdi..

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑