DÜNYA

Esad Halkını Uçak'la vuruyor

Esad rejimine bağlı ordu başkent Şamda kontrolü kaybetti. Ülkenin ikinci büyük kenti Halepte isyancılar şehir merkezine büyük bir saldırı başlattı. Esad, iç savaşta ilk kez savaş uçağı kullandı.

24 Temmuz 2012 Saat: 20:05
Esad Halkını Uçak'la vuruyor
Esad Halkını Uçak'la vuruyor

Suriye'de ilk defa savaş uçakları muhaliflere yönelik hava harekatı gerçekleştirdi. İngiliz BBC'nin haberine göre Suriye savaş uçakları Halep'in doğusunu bombaladı.

İLK KEZ SAVAŞ UÇAĞI KULLANILDI

Esad rejimi ise, Halep'te kontrolü kaybetmemek için iç savaşta ilk kez savaş uçağı kullandı. Suriye ordusuna ait savaş uçakları Halep'in doğusunu bombaladı:Cephede ağır yenilgi alan Esad rejiminin medyadaki inandırıcılığını da kaybetmeye başladığı iddia ediliyor. Suriye devlet haber ajansı SANA, internet sayfasında başkent Şam'da hayatın normal akışında olduğunu göstermek için düzenli foto galerileri yayınlıyor. Şimdiye kadar sosyal paylaşım sitesi Twitter'ı çok fazla kullanmayan SANA, son 24 saatte daha sık "mesaj" atmaya başladı. Ancak SANA'nın geçtiği mesajlarda, Esad yönetiminin paniğe kapıldığı görülüyor. SANA son dönemde, "Bugün Şam'da hava sıcaklığı 35 derece" ya da "Carlton Otel'de DJ Beatmate ve Majd El Ali'yle havuz partisi" gibi mesajlar atıyor.

Devlet televizyonu ise çatışmalarda öldürülen Mısır ve Ürdün uyruklu isyancıların cesetlerini yayınlayarak, "Şam'daki güvenlik görevlileri, kenar mahallelerdeki teröristleri avladı" yorumları yapıyor.

ÇATIŞMALAR SÜRÜYOR

Muhalif yapılanmalardan sorumlu Suriye Genel Devrim Konseyi, Halep'in Sahur, Sukeri, Salahaddin, Arkub, Haleke, ve Şeyh Firas bölgelerinde ÖSO ile Esad'a bağlı kuvvetler arasında yoğun çatışmaların yaşandığını ve güvenlik güçlerinin bu bölgelere havan ve roketlerle düzenlediği saldırılarda çok sayıda ölü ve yaralının olduğunu duyurdu.

İLK BELİRLEMELERE GÖRE 6 KİŞİ ÖLDÜ, 50 KİŞİ YARALANDI!

Suriye ordusu tarafından savaş uçakları ve helikopterlerle düzenlenen bombardımanda ilk belirlemelere göre 6 kişi öldü, 50 kişi yaralandı.

Suriye'nin en büyük kentlerinden olan ve bazı bölgeleri muhaliflerin eline geçen Halep'te, Özgür Suriye Ordusu tarafından bir helikopter düşürüldü. Bunun üzerine Suriye ordusu savaş uçaklarıyla Halep'e yoğun bombardıman başlattı.

Suriye ordusunun Halep'in Sahur, Babu'l Hadid ve Hanano bölgelerine yönelik bombardımanında ilk belirlemelere göre 6 kişi öldü, yaklaşık 50 kişi yaralandı.

Bombardımanın sürdüğü Halep'te, şiddetli çatışmalar yaşanıyor.



YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑