SİYASET

Eşek sırtında yaylaya çıktılar

Keskin ve Öğüt yaylada aşiretle buluştu

27 Ekim 2013 Saat: 11:19
Eşek sırtında yaylaya çıktılar
Eşek sırtında yaylaya çıktılar

CHP Genel Başkan yardımcısı Adnan Keskin ve CHP Ardahan Milletvekili, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan aday adaylığı için adı geçen Ensar Öğüt, bir dizi görüşmeler yapmak üzere gittikleri Elazığ’da 2bin 200 metre rakımdaki bir Yayla’da Beritan aşireti ile buluştu.
EŞEK SIRTINDA ÇIKTILAR
Beritan Aşiretinin önde gelenleriyle görüşen Keskin ve Öğüt, hayvancılık ve bölgenin coğrafi koşullarından kaynaklanan sıkıntıları dinlediler. Aynı zamanda, CHP’nin barış politikası ve aşiretlerle ilişkilerinin nasıl geliştirileceğini masaya yatıran Keskin ve Öğüt, araç çıkmadığı için yaylaya eşek ve at sırtında çıktılar.
BERİVANI DİNLEDİLER
Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Ensar Öğüt, Ova’da olduğu gibi dağda ve yaylada da yaşamını sürdüren vatandaşlarımızın ayağına giderek, hem sıkıntılarını dinlediklerini hem de onlara partisinin barış sürecine ilişkin düşüncelerini aktardıklarını söyledi.
CHP AŞİRETLERLE BARIŞIYOR
Öğüt, yaptığı açıklamada, “Başbakan CHP’nin Sivas’tan öteye gidemediğini söylemişti. CHP, bırakalım güneydoğunun il, ilçe ve köylerini, mezralarını bile dolaşmaktayız. Elazığ’da her gittiğimiz yerde halk tarafından sahiplenildik. Beritan aşireti ile de bağlar kurduk. Politikalarımızı anlattık. Onlar da hükümetin hayvancılık politikaları yüzünden yaşadıkları sıkıntıları anlattılar. Şimdi sırada, değişik yaylalarda yaşayan vatandaşlarımız var. Ayak basmadık yer bırakmayacağız. Zaten Genel başkanımın bilgisi dahilinde 22 ilin dağını taşını dolaşıyoruz. Bu kez de Genel başkan yardımcımız Keskin ile düştük yollara”dedi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑