EMLAK

Esenyurt kaosu çözülüyor

Çok katlı yapılaşma sorunu yaşayan Esenyurt, yeni imar planıyla rahatlayacak. Büyükşehir’de kabul edilen plana göre donatı alanları kaydırılarak çarpık yapılaşma önlenecek.

13 Nisan 2013 Saat: 12:13
Esenyurt kaosu çözülüyor
Esenyurt kaosu çözülüyor
Esenyurt ilçesinde bir yıldır devam eden imar kaosuna, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin üst ölçekli planlarda yaptığı düzenleme ile çözüm aranacak. Büyükşehir Belediyesi'nin yaptığı 1/5000 Ölçekli Esenyurt TEM Güneyi Nazım İmar Planları, İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nde oy çokluğu ile kabul edildi. Yeni plan düzenlemesinde imar adalarındaki donatı alanlar kaydırılarak imar hakları transfer edildi. Hektar başına nüfusun artırıldığı yeni plan düzenlemesinin yürürlüğe girmesinin ardından, uygulama imar planı yapılacak. 1/1000 ölçekli planda konut, ticaret ve donatı alanlarının dağıtımı gerçekleştirilerek çözüm oluşturulacak. Esenyurt'un imar sorununu çözeceği gözüyle bakılan Büyükşehir Belediyesi'nin üst ölçekli Nazım İmar Planı dün Büyükşehir Belediye Meclisi'nde görüşüldü. AK Parti Grup Başkanvekili Ergün Turan'ın, 169. sırada bulunan Esenyurt ile ilgili dosyanın öne alınmasını istemesi Meclis'te gerginliğe neden oldu. CHP Grubu bu değişikliğin, Meclis çalışma yönetmeliğine aykırı olduğunu iddia etti. Ancak yapılan oylama ile değişiklik kabul edildi.
MUHALEFET İTİRAZ ETTİ 
CHP Grubu adına konuşan mimar Mehmet Yıldız özetle şu eleştirileri yaptı: "Bu planla donatı alanları bir miktar arttırıldı. Ancak burada adaletsizlik oluşacak. Bu planda, mahkemenin iptal ettiği planlara göre yapılan alt ölçekli planlara atıf yapılıyor. Hektar başına düşen nüfus miktarları çok arttı." AK Partili İmar Komisyonu Başkanı Sefer Kocabaş ise yapılan yeni planın Esenyurt'ta yaşanan imar sıkıntısını çözeceğini savundu. 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑