BELEDİYE

Eski kitaplar geri dönüşüme kazandırılıyor

Yeni eğitim öğretim yılının başlaması ile birlikte Kartepe ilçesinde eski okul kitaplarının geri dönüşüme kazandırılması için bir çalışma başlatıldı

3 Ekim 2016 Saat: 15:37
Eski kitaplar geri dönüşüme kazandırılıyor
Eski kitaplar geri dönüşüme kazandırılıyor

Kartepe Belediyesi, Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez’in hassasiyeti doğrultusunda milli servet gözüyle baktığı kullanım dışında kalan, yani geçerliliği olmayan eski okul kitaplarının geri dönüşüme kazandırılması yönünde çalışma yapması için Temizlik İşleri Müdürlüğü Çevre Koruma ekiplerini görevlendirdi.

Kartepe Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, geri dönüşüm konusundaki hassasiyeti çerçevesinde eski okul kitapları toplanıyor.  Türkiye’de faaliyete geçirilen Atık Getirme Merkezleri (AGM) arasında örnek gösterilen Kartepe Belediyesi AGM’de işlevine uygun çalışmalar kapsamında yeni eğitim öğretim yılı ile birlikte eski okul kitaplarının kabulüne başladı.

ESKİ KİTAPLAR ORMAN OLSUN

Temizlik İşleri Müdürü Sinan Şahin, ekipleri yardımıyla eğitim yılının başlaması ile birlikte okullardan ve evlerden kullanım süresi dolmuş eski okul kitapları başta olmak üzere gazete vb atık kağıtların toplanması için hummalı bir çalışma yaptıklarını kaydetti.

Kartepe ilçesinde yerleşim yerleri, eğitim kurumları v.b. yerlerden kaynaklanan atık çeşitliliğinin fazla olduğunu belirten Müdür Şahin, eski okul kitaplarının ayrı toplanması, geri kazanım sistemine dahil edilmesi için ilçe halkını bu çalışmaya davet ederek, eski kitaplar yeni ormanlar olsun istiyoruz dedi.

Kağıt ve türevi atıkların tüketicilerin kaynağında ayrı toplaması için Kartepe Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü olarak öncülük ettiklerini kaydeden Müdür Şahin, “Bütün vatandaşlarımızı eski kitapların toplanması konusunda duyarlı olmaya davet ediyoruz. Evlerindeki  bu tür atıkları Köseköy’deki AGM’ye bırakmalarını veya 373 41 83 nolu telefondan belediyeye ulaşarak evlerinden atık teslimi yaptırmalarını bekliyoruz” dedi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑