TURİZM

Etihad Havayolları İsrail'i Tamamen Sildi

Alman Air Berlin’e ortak olan Etihad Havayollarına ait uçak, GPS sistemi, yolculara verilen haritalarda, ofislerde ve internet sitesinde İsrail kelimesi yasak.

7 Aralık 2012 Saat: 21:43
Etihad Havayolları İsrail'i Tamamen Sildi
Etihad Havayolları İsrail'i Tamamen Sildi
Alman Air Berlin’e ortak olan Etihad Havayollarına ait uçak, GPS sistemi, yolculara verilen haritalarda, ofislerde ve internet sitesinde İsrail kelimesi bile yasak.

Birleşik Arap Emirliklerine (BAE) ait olan Etihad Airways özel ticari bir girişim de olsa, takip ettiği politikalar ‘paranın rengi var’ dedirtiyor. Etihad şirketine ait hiçbir kayıt veya haritada İsrail görünmüyor, Tel Aviv veya Kudüs gibi kelimeler geçmiyor.

ALMANYA TARTIŞIYOR

Alman Air Berlin havayollarının büyük ortağı olması (yüzde 30), Alman kamuoyunun dikkatini bu konuya çekmeye başladı. Çoğu Alman gazete Etihad’ın bu durumunu yadırgayarak, paranın din ve ırka göre akmamsı gerektiğini hatırlatıyor. Üstelik Air Berlin gibi bir Alman şirketin böylesine ‘Anti-semit’ bir tutum sergileyen Etihad’ı ortak olarak kabul etmesi eleştiri sebebi oldu.

BAE YALNIZ DEĞİL

Alman gazeteleri duruma ‘anlaşılır’ gözle bakıyor ve dünyada 34 ülkenin İsrail’i tanımadığını hatırlatıyor. İsrailli vatandaşlar BAE gibi bu ülkelere de giriş-çıkış yapamıyor

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑