GÜNCEL

Ev baskınında çatışma: Üst düzey 1 PKK'lı öldürüldü

Mardin Nusaybin'de bir eve düzenlenen baskında çatışma çıktı. Operasyonda üst düzey 1 PKK' lı öldürüldü...

13 Ocak 2013 Saat: 19:35
Ev baskınında çatışma: Üst düzey 1 PKK'lı öldürüldü
Ev baskınında çatışma: Üst düzey 1 PKK'lı öldürüldü
Mardin'in Nusaybin ilçesinde bir ev düzenlenen operasyonda çıkan çatışmada terör örgütü PKK'nın yöneticilerinden biri etkisiz hale getirildi.

Selahattin Eyyübi mahallesi Sakarya caddesinde bir evde terör örgütü PKK üyesinin bulunduğu ihbarını alan Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ile Özel Hareket Timleri, söz konusu eve operasyon düzenledi. Güvenlik güçlerinin 'teslim ol' çağrılarına evden silahla karşılık verilmesi üzerine çıkan çatışmada, terörist ölü olarak ele geçirildi.

Mardin Valisi Turhan Ayvaz AA muhabirine yaptığı açıklamada, operasyon düzenlenen evdeki teröristin 'teslim ol' çağrılarına el bombası atıp, silahla ateş açması üzerine yaklaşık 20 dakika süren çatışma yaşandığını ifade ederek, 'Operasyonda örgütün yöneticilerinden biri ölü ele geçirildi. Çatışmada güvenlik güçlerimiz zarar görmedi. Etkisiz hale getirilen terör örgütü üyesinin kimliği daha sonra açıklanacak' dedi.

Öte yandan, olay yerine gelen bir grup ile polis arasında tartışma yaşandı. Güvenlik güçleri taş atan gruba polis basınçlı su ve biber gazıyla müdahalede bulunarak grubu dağıttı. 

PKK'nın Mardin Bakok bölge sorumlusu öldürüldü

Mardin'in Nusaybin ilçesinde düzenlenen operasyonda öldürülen teröristin, terör örgütü PKK'nın Bakok bölgesi sorumlusu olduğu belirlendi. 

Mardin Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, Nusaybin ilçesinde güvenlik güçleri ile terör örgütü PKK'lılar arasında çıkan çatışmada, üst düzey olduğu belirlenen bir teröristin ölü ele geçirildiği belirtildi.

Mardin Emniyet Müdürlüğü'nce yapılan istihbarat çalışmalarında; PKK/KCK terör örgütü mensubu, sorumlu düzeyde faaliyet gösteren örgüt mensubunun, Nusaybin ilçesine, güvenlik güçlerine yönelik eylem yapmak üzere geldiği yönünde bilgi alınması üzerine operasyon başlatıldığı belirtilen açıklamada, "Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü, İstihbarat Şube Müdürlüğü ve Özel Harekât Şube Müdürlüğü'nce ortaklaşa yürütülen operasyonda, PKK'lı teröristin Nusaybin ilçesinde kaldığı yer olarak tespit edilen eve operasyon başlatıldı. Teslim olması yönünde yapılan ikazlara rağmen teröristin karşılık vermesi üzerine çatışma çıktı. Yarım saat süren çatışma sonunda Bakok bölge sorumlusu olduğu tespit edilen terörist ölü olarak ele geçirildi. Ölü ele geçirilen teröristin üzerinde, 1 adet Kalaşnikof marka silah,1 adet patlamamış el bombası ve bomba düzeneği ele geçirildi." denildi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑