SAĞLIK

Evde sağlık hizmetine tam not

Evde sağlık ve ağız diş sağlığı hizmetleri Kocaeli'de yüzleri güldürüyor

18 Mayıs 2016 Saat: 14:26
Evde sağlık hizmetine tam not
Evde sağlık hizmetine tam not

Kocaeli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği bünyesinde düzenli olarak verilen evde sağlık hizmetlerinin hastalarımıza sağladığı faydalar her geçen gün artmaya devam ediyor. Evde sağlık hizmeti olarak sunulan ağız diş sağlığı hizmetleri vatandaşlarımız tarafından büyük memnuniyetle karşılanıyor.

İlimiz Ağız ve Diş Sağlığı Merkezleri tarafından oluşturulan ekiplerle evde takibi gerekli olan yatalak, felçli, terminal dönem kanser   hastalarına Evde Ağız ve Diş Sağlığı Hizmetleri sunulmakta.

 GENEL SEKRETER YERİNDE DEĞERLENDİRİYOR

Sağlık Bakanlığı tarafından başlatılan evde hasta ziyaretleri kapsamında Genel Sekreter Op. Dr. Şenol Ergüney, Diş Hekimi Dt. Demet Yenigün Erol ve Diş Teknisyeni Serkan Gür tarafından total  protez yapılarak evde ağız diş sağlığı hizmeti alan Meliha Mayadağlı ziyaret etti.

Ziyarette hastamız; kendisinin rahatsızlığı sebebi ile hareket    kısıtlaması yaşadığını bu sebeple kendisi için imkansız gibi görünen böyle bir hizmetin ayağına kadar gelmesinden duyduğu memnuniyetini dile getirdi. “Hizmetler gayet güzel, son derece memnunuz. 182’yi arayarak randevularımızı alıyoruz. Sıra beklemeden muayene ve tedavimizi oluyoruz. Tüm doktorlarımızdan memnunuz. Hiçbir sıkıntı yaşamıyoruz. Doktorlarımızın eve gelmesi eşimi ve aile fertlerimizi de çok memnun etti. Çünkü onlar da bana çok üzülüyordu. Bu yapılan hizmet sayesinde evimde sağlık hizmetlerimi alıyor, diş tedavilerimiz yaptırabiliyorum. Bu hizmete vesile olan herkese teşekkürlerimizi iletmenizi istiyorum” diyerek güzel dileklerini iletti.

EVDE DİŞ SAĞLIĞI HİZMETLERİNDE VERİLEN HİZMETLER NELERDİR?

Evde Sağlık Hizmetleri kapsamında verilecek diş hekimliği hizmetleri, klinik ortama taşınması mümkün olmayan hastalarda hastalığın tipi ve derecesine göre ilgili uzman konsültasyonu sağlandıktan sonra; ağız muayenesi, diş ve diş eti enfeksiyonları için ilaç tedavileri, özellikle çocuk hastalarda koruyucu uygulamalar, hasta ve yakınlarına ağız hijyeni eğitimi verilmesi, destek dokusunu kaybeden dişlerin çekimleri, diş taşı temizliği, sabit protez gerektirmeyen hareketli protez tedavileri ve kontrollerinin yapılması protez vuruğu alınması, kırık tamiri ve benzeri işlemlerin yapılmasını kapsar. Kurumumuza ait olan mobil diş üniteleriyle ev ziyaretleri yapılarak bu işlemler yapılmakta.

 EVDE YAPILAMAYAN İŞLEMLER HASTANELERDE SAĞLANIYOR

Hastanın genel durumu ve hastalık sınıflaması ev ortamında tedavi olmasına imkan tanımıyor ise diş hekimince değerlendirilerek ilgili Ağız ve Diş Sağlığı Merkezine nakli sağlanarak gerekli tedavisi uygulanmakta. Ağız ve Diş Sağlığı Merkezlerinde poliklinik ortamında tedavisi yapılamayan (engelli ve tedaviye uyum sağlamayan) hastalarımızda yine genel sekreterliğimize bağlı hizmet veren devlet hastanelerinin ameliyathanelerinde diş hekimleri tarafından Genel Anestezi veya Sedasyon altında tedavileri yapılıyor.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑