DÜNYA

'Evet' dese Papa bir başkası olacaktı

Yeni Papa seçilen Jorge Bergoglio'nun çocukluk aşkı konuştu: 'Benimle evlenmek istiyordu ama ben kabul etmedim o da papaz oldu'

15 Mart 2013 Saat: 12:59
'Evet' dese Papa bir başkası olacaktı
'Evet' dese Papa bir başkası olacaktı
'Televizyon karşısında dondum kaldım, Jorge papa seçilmişti' 77 yaşındaki Amalia Damonte, yeni Papa seçimi sonrasında yaşadığı şaşkınlığı bu sözlerle dile getirdi. Onu bu kadar hayrete düşürense ç Papa seçilen Jorge Bergoglio'nun kendisinin çocukluk aşkı olması.

1948-49 yılları arasında Jorge Bergoglio ile komşu olan Amalia Damonte, 12 yaşındayken bugünkü Papa olan çocukluk arkadaşından aldığı mektubu ve o günleri şöyle anlattı:

'Bir mektup gönderdi ve benimle bir gün evlenmek istediğini söyledi. Eğer kabul etmezsem papaz olmak zorunda kalacağını söyledi. Onun için ne mutlu ki ben 'hayır' dedim'

'Bana vurulmuştu'

Kısa bir süre sonra mahalleden taşınan Amalia Damonte ile Jorge Bergoglio'nun yolları bir daha tekrar buluşmamış ancak Damonte o günlere ait anılarını halen saklıyor. Papa seçimi ardından evine gelen gazetecilere 'bilirsiniz, bana vurulmuştu' diye konuşan Damonte, Jorge Bergoglio için 'çok iyi biriydi' diye konuştu.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑