GÜNCEL

EYT teklifi komisyonda görüşülmeye başlandı, işte detaylar

Emeklilikte yaşa takılanlar ile ilgili son dakika gelişmeleri yaşanıyor. Milyonlarca kişinin merakla beklediği EYT düzenlemesinde son viraja girildi. Kanun teklifi bugün Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşülmeye başlandı. Düzenleme hayata geçtik

2 Şubat 2023 Saat: 12:25
EYT teklifi komisyonda görüşülmeye başlandı, işte detaylar
EYT teklifi komisyonda görüşülmeye başlandı, işte detaylar

Emeklilikte yaşa takılanlar düzenlemesinde adım adım sona yaklaşılıyor. Meclis Başkanlığı'na sunulan düzenleme, Plan ve Bütçe Komisyonu'nda ele alınıyor. Sabah saatlerinde görüşmeler başladı. Görüşmelere sivil toplum kuruluşları ve EYT platformu temsilcileri de katıldı. 

MHP Başkan Yardımcısı ve TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanvekili İsmail Faruk Aksu, sosyal paylaşım sitesinde görüşmelerin başladığını belirterek "Cumhur İttifakı bir sorunu daha kalıcı olarak çözüyor. MHP olarak verdiğimiz söz yerine geliyor. EYT’li vatandaşlarımızın beklentilerini karşılamaya dönük kanun teklifini an itibariyle Meclis Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşüyoruz" dedi.

BAŞVURULAR NE ZAMAN YAPILACAK?

Başvurular, kanun Resmi Gazete'de yayımlandıktan sonra başlayacak. Koşulları yerine getirenler, Süre sınırı olmaksızın, SGK ve e-Devlet'ten başvuru yapabilecek.

EYT düzenlemesinden yararlanmak isteyenler emeklilik için başvuru dilekçesi verecek.


MAAŞLAR NE ZAMAN ÖDENECEK?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün katıldığı canlı yayında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

AK Parti olarak bir an önce teklifi yasalaştırmak istediklerini söyleyen Erdoğan, "Emeklilikte yaşa takılanlar kapsamında emekliliğe hak kazanan vatandaşlarımıza, ilk aylıkları şubat ya da mart gibi bağlanabilir." açıklamasını yaptı.


YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑