GÜNCEL

F-16'lar PKK'lıları Çembere Aldı

Bingölde PKKlı teröristlerin saldırısının ardından 14 savaş uçağı, teröristleri çembere aldı.

18 Eylül 2012 Saat: 17:57
F-16'lar PKK'lıları Çembere Aldı
F-16'lar PKK'lıları Çembere Aldı

Bingöl Muş karayolunda PKK'lı teröristler tarafından askeri servis aracına düzenlenen hain saldırı sonrası Diyarbakır'dan kalkan F-16 savaş uçakları, Bingöl kırsalında PKK'lı teröristleri ateş altına aldı. 

12 ADET F-16, 2 ADET CASA UÇAĞI 

Bingöl - Muş karayolunda bugün öğle saatlerinde askeri servis aracının geçişi sırasında meydana gelen mayınlı ve roket atarlı saldırının ardından Diyarbakır 2. Hava Kuvvet Komutanlığı 8. Ana Jet Üssü'nden kalkan 12 adet F-16 savaş uçağı, PKK'lı teröristlerin bulunduğu alanı bombalamaya başladı.

Diyarbakır'dan kalkan Pars filosuna ait savaş uçakları, saldırıyı gerçekleştirerek olay yerinden kaçan teröristlerin kaçış güzergahlarını ve sığınaklarını bir bir bombalayor. F-16 savaş uçakları ile birlikte Diyarbakır 8. Ana Jet Üssü'nden 2 adet de CASA tipi askeri kargo uçağı kalktı. 

SİVİL VE SİLAHSIZ KONVOYA SALDIRDILAR 

PKK'lılar bugün saat 12.30 sıralarında Bingöl-Muş karayolunun 16'ıncı kilometresindeki Kardeşler Köyü yakınlarında askeri konvoyu hedef aldı. 

Konvoya roketatar atan PKK'lılar ardından uzun namlulu silahlarla ateş açtı. Roketin isabet ettiği bir otobüs alev alıp yanmaya başladı. Bu sırada konvoyda bulunan diğer askerler, PKK'lıları yoğun ateş altına aldı. Çatışmanın sürdüğü sırada yanan otobüsteki askerler, kendilerini dışarıya attı. 

Olayın duyulması üzerine bölgeye çok sayıda ambulans ve takviye askerler ile itfaiye ekipleri sevk edildi. Yaralılar ambulanslarla Bingöl Devlet Hastanesi'ne getirilerek tedavi altına alındı. Yanan otobüs itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑