DÜNYA

Facebook kabustan kurtulamıyor

Facebook, 18 Mayıs’ta halka arz edilmesiyle başlayan kabustan bir türlü kurtulamıyor. Facebook hissedarlarının bugün kendi paylarını sattıkları işlemler sonunda, şirketin hisse değeri en düşük seviyeye indi.

16 Ağustos 2012 Saat: 18:23
Facebook kabustan kurtulamıyor
Facebook kabustan kurtulamıyor

Facebook hissedarları, büyük hayal kırıklığına uğradıkları halka arzın ardından sürekli değeri düşen hisseleri ilk kez bugün ellerinden çıkarma şansını yakaladı. Yaklaşık 271 milyon hissenin satıldığı işlemlerin ardından, Facebook hisseleri yüzde 7 daha değer kaybederek 19.76 dolara indi. 18 Mayıs’taki halka arzda, hisseler 38 dolardan satışa çıkarılmıştı.

CNNMoney’in verdiği bilgiye göre, Nasdaq borsasında başlayan işlemlerin ilk 10 dakikasında 22 milyon hisse el değiştirdi. Yarım saat içinde bu rakam 42 milyona ulaştı. Gün içinde işlem gören hisse sayısının ise 271 milyon olduğu belirtildi.

Facebook, 18 Mayıs’taki halka arzında, hissedarlarıyla yaptığı anlaşma gereği belli bir süre hisselerin satılmamasını şart koşmuştu. Bu tür anlaşmalar, halka arzın ardından borsanın bir şirkete ait hisselerle işgal edilmesini önlemek amacıyla yapılıyor. Borsada işlem gören hisselerin az olması, hisselerin değer kazanması için de öngörülen bir yaklaşım 

Ancak bugün yapılan işlemlerde milyonlarca hissesinin bir anda borsaya saçılması, Facebook’un piyasa değerinde yine önemli bir düşüş yaşamasına neden oldu. Benzer hisse satışı işlemlerinde LinkedIn hisse değerlerinde yüzde 7, Groupon yüzde 10 kayıp yaşamıştı.

MİLYARLARCA HİSSE SATILABİLİR
Analistler, bugün yaşanan hisse satışlarının gelecek dokuz ay için birçok defa yaşanabileceğini ve Facebook’un 1.8 milyar hissesinin borsada el değiştirebileceğini belirtti. Ekonomistler, bir sonraki en büyük hisse satışı için Kasım ayının ortalarına işaret ediyor.

Facebook yetkilileri, bu aşamadan sonra atılacak adımlar hakkında açıklama yapmayı reddetti. CNET’in verdiği bilgiye göre, milyonlarca Facebook hissesinin bir anda satışa sunulacağı dört kritik tarih mevcut. 15 Ekim’de 249 milyon, 14 Kasım’da 1.32 milyar, 14 Aralık’ta 49 milyon ve 13 Mayıs 2013’te 47 milyon hisse satışa sunulabilecek.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑