DÜNYA

FBI ajanları Todaşev’i infaz etti

Boston Maratonu saldırısı zanlıları ile bağlantılı olduğu için sorgulandığı sırada, FBI ajanlarına ‘bıçakla saldırdı’ gerekçesiyle vurularak öldürülen Çeçen genç Todaşev’in, tamamen silahsız olduğu ortaya çıktı.

31 Mayıs 2013 Saat: 10:06
FBI ajanları Todaşev’i infaz etti
FBI ajanları Todaşev’i infaz etti
BOSTON Maratonu zanlılardan Tsarnaev kardeşlerle bağlantısı olduğu iddiasıyla gözaltına alanına ve FBI sorgusu sırasında ajanlara bıçaklı saldırdığı iddiasıyla vurularak öldürülen İbrahim Todaşev’in sorgu sırasında silahsız olduğu ortaya çıktı.

Todaşev’in olay sırasında silahsız olduğu ortaya çıkması sonrası sivil toplum kuruluşları da bağımsız soruşturma açılması istedi. FBI, 22 Mayıs’ta sorguladığı Todaşev’in sorgu sırasında şiddete başvurduğunu ve FBI ajanını bıçakladığını öne sürmüştü. Fakat Washington Post gazetesine konuşan adı açıklanmayan bir polis yetkilisi, Todaşev’in o sırada ne silah ne de bir bıçağı olduğunu söyledi. Todaşev’in öldürülmeden önce son dakikalarda yaşananlar ile ilgili olarak farklı ifadeler veriliyordu. Bir polis yetkilisi, Çeçen gencin sorgu sırasında polise saldırdığını, bir diğeri de gencin bıçakla yetkiliye saldırdığını iddia etmişti.

Yeni soruşturma talebi

Bu arada Amerikan ve İslam İlişkileri Konseyi FBI’ın yeterli çabayı göstermediği açıklaması yaptı. Organizasyon Adalet Bakanlığına çağrı yaparak Todashev’in ölümü ile ilgili olarak bağımsız soruşturma açılmasını istedi. Boston’da düzenlenen maratonun bitiş çizgisi yakınlarında 10 saniye arayla patlayan 2 bomba, 3 kişinin ölümüne, 260’tan fazla kişinin yaralanmasına neden olmuştu. Saldırının ardından düzenlenen operasyonlarda, şüpheli Tamerlan Sarnayev öldürülmüş, kardeşi Cohar Sarnayev ise ağır yaralı olarak yakalanmıştı. Todaşev ise Cohar Tsarnayev’i tanıdığı gerekçesiyle sorguya alınmıştı.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑