DÜNYA

FBI oğlumun peşindeydi

ÇEÇEN kardeşlerin babası Anzor Tsarnayev, Dağıstan’ın başkenti Mahaçkale’de yaptığı açıklamada, “Cevher melek gibi bir çocuktu. Oğullarımı tuzağa düşürdüler” dedi.

21 Nisan 2013 Saat: 10:47
FBI oğlumun peşindeydi
FBI oğlumun peşindeydi

Aynı iddiayı savunan anneleri Zubeidat Tsarnayev (45) de şunları söyledi: “Oğullarımı büyük bir oyuna alet ettiler. FBI 2-3 yıldan beri özellikle büyük oğlum Tamerlan’ı takip ediyordu. Birkaç yıl önce internet üzerinden radikal İslam sitelerine girmesinden sonra tuhaf olaylar yaşanmaya başlandı. Benim de Amerika’da bulunduğum günlerde Tamerlan kapıdan çıktığı an peşine FBI ajanı takılıyordu. Beni de bir kez sorguladılar, durumu sorunca, ‘Büyük oğlunuz çok akıllı, insanları peşinden sürükleme özelliği var, bu yüzden bunu bir tedbir olarak görün’ dedi.”

ABD’Lİ GELİN ŞOKTA
Annenin, ABD’de kaldığı dönemde 1600 dolar değerinde giysi çalmakla suçlandığı bildirilirken, gençlerin amcaları ise “Tamerlan bir kaybeden (looser) idi. Başlarına geleni hak ettiler. Onlara hep nasihat etmiştim, ‘İslam hep vardı, siz gidin işinizi yapın, topluma yararlı olun’ demiştim” diye konuştu. Tamerlan ile evlenmek için İslam’a geçen ve  Katherine Russell’ın (24) ailesi de ‘’Onun neden olduğu dehşet yüzünden midemiz bulanıyor. Damadımızı hiç tanımadığımızı anladık’’ açıklamasını yaptı.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑