GÜNCEL

FED Başkanı Bernanke konuştu, altın fiyatları arttı

FED Başkanı Ben Bernanke'nin dün yaptığı konuşma piyasalarda kısa vadede dengeleri değiştirdi. Altın 1290 doları geçerek iki buçuk haftanın zirvesine ulaştı...

11 Temmuz 2013 Saat: 11:20
FED Başkanı Bernanke konuştu, altın fiyatları arttı
FED Başkanı Bernanke konuştu, altın fiyatları arttı
Dolarda kısmi düşüş yaşandı. Ancak cari açık rakamlarıyla dolar tekrar yükselişe geçti. Borsa dünkü hızlı düşüşün ardından büyük ölçüde toparlandı.

Günlerdir beklenen FED Başkanı Ben Bernanke'nin yeni konuşması piyasa dinamiklerini değiştirdi. Ben Bernanke dün bir konferansta yaptığı konuşmada öngörülebilir gelecekte genişlemeci politikalara ihtiyaç olduğunu söyledi. FED tutanaklarında da FED üyelerinin büyük çoğunluğunun mevcut verilerle tahvil alımına devam sinyali vermesi altında büyük yükselişlere yol açarken doların değer kaybetmesine yol açtı. Borsa İstanbul da gelişmekte olan ülke piyasaları gibi büyük yükselişlerle açıldı.

ALTINDA HIZLI YÜKSELİŞ

ABD'nin istihdam hedefi olan yüzde 6,5'e ulaşılması durumunda bile tahvil alımlarına devam edeceği sinyali veren Ben Bernanke'nin bu açıklamaları kısa vadede en çok altını etkiledi. Açıklama öncesi ons başına 1250 dolarda seyreden altın şu dakikalarda yüzde 2,57 artışla 1293 seviyesine kadar gelerek 1300 dolar sınırına dayandı. Böylece altın son iki buçuk haftanın zirvesini gördü. Altın en son bu seviyelerde 24 Haziran'da ulaşmıştı.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑