MAGAZİN

Ferahnâk Müzik Topluluğu ilk konserinde büyüledi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kültür Sanat etkinlikleri çerçevesinde hafta sonunda muhteşem bir konsere evsahipliği yaptı.

24 Aralık 2012 Saat: 13:02
Ferahnâk Müzik Topluluğu ilk konserinde büyüledi
Ferahnâk Müzik Topluluğu ilk konserinde büyüledi

Konservatuvar eğitmen ve öğrencilerinden oluşan Ferahnak Müzik Topluluğu ilk konserinde müzikseverlerle buluştu. Klasik Türk Sanat Müziği’nin en nadide eserlerinin seslendirildiği konser izleyenlerden tam not aldı.

MUSİKİSEVERLER KONSERİ KAÇIRMADI
Leyla Atakan Kültür Merkezi Dr. Şefik Postalcıoğlu Salonu’nda gerçekleşen konsere Kültür Sanat ve Konservatuvar Şube Müdür Dr. Kenan Göçer, Sağlık ve Sosyal Hizmetler Şube Müdürü Mücahit Arslan, Dr. Ali Vasfi Kurt, konservatuar eğitmen ve öğrencilerinin yanı sıra Türk Sanat Müziği severler katıldı.
OCAKTAR’TAN TEŞEKKÜR
Topluluğun aynı zamanda solistliğini yapan Konservatuvar Sorumlusu Tuğçe Ocaktar konser öncesinde yaptığı konuşmada, Ferahnak Müzik Topluluğu’nun bu ilk konserinde kendilerini yalnız bırakmadıkları için musiki severlere teşekkür etti. Topluluğun, konservatuar eğitmen ve öğrencilerinden meydana geldiğini söyleyen Ocaktar, “Topluluğun kurulmasında bizlere önemli destek veren Kültür Sosyal İşler Daire Başkanlığımıza ve Şube Müdürlüğümüze teşekkür ediyoruz ” dedi.
TOPLULUĞUN SAZ SANATÇILARI
Ferahnak Müzik Topluluğu’nda, udda Mesut Cengiz, klasik kemençede Uğur Özcan, neyde Güngör Barış Görgin, kanunda Uğur Akbaba, bendirde Melek İnan görev yaptı.
DEĞERLİ ESERLER KULAKLARIN PASINI SİLDİ
Konserde muhayyer, sultaniyegah, nihavend, hicaz ve şehnaz makamında Klasik Türk Musikisinin en değerli on üç saz ve söz eseri seslendirildi. Vatandaşlardan tam not alan konserde seslendirilen eserler adeta kulakların pasını sildi. Konserin sonunda Kültür Sanat ve Konservatuvar Şube Müdürü Dr. Kenan Göçer, Ferahnak Müzik Topluluğu’nun solisti Tuğçe Ocaktar’a çiçek vererek, teşekkür etti.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑