BELEDİYE

FESTIVAL BOSNA’DA BAŞLADI

İzmit Belediyesi ve Kocaeli Fuar Müdürlüğü’nün ortaklığında bu yıl 5’incisi düzenlenen Pişmaniye Festivali, Bosna Hersek’in başkenti Saraybosna’da düzenlenen muhteşem törenle başlatıldı

24 Haziran 2013 Saat: 11:00
FESTIVAL BOSNA’DA BAŞLADI
FESTIVAL BOSNA’DA BAŞLADI
İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, İzmit Belediye Başkan Yardımcıları Ayhan Acar ve Murat Demir, İzmit Belediyesi Meclis Üyeleri, Kocaeli Fuar Müdürü Feyzi Utaş, Can Pişmaniye, Üçcan Pişmaniye, Özcan Pişmaniye, İpek Pişmaniye, Simay Pişmaniye Yöneticileri ve belediye yetkililerinin katıldığı tören Bosna Hersek’in en ünlü meydanı Başçarşı’da gerçekleştirildi.

 

MEHTER TAKIMI BÜYÜLEDİ

 

Festivali’nin açılış seremonisinde İzmit Belediyesi Mehteran Takımı unutulmayacak bir konser verdi. Fetih marşları çalan mehter takımının gösterisine Saraybosnalılar ve turistler büyük ilgi gösterdi. Mehter takımı daha sonra Başçarşı'daki Saraçlar Caddesi'nden Sebil'in bulunuğu meydana kadar, marşlar söyleyerek yürüdü. Mehtere, vatandaşlar ellerinde Türk ve Bosna bayraklarıyla eşlik etti.

PİŞMANİYEYE BAYILDILAR

 

Başçarşı'daki Sebil'in bulunduğu alanda mehteranın konseri devam ederken, meydana kurulan tezgahlarda pişmaniye yapılıp vatandaşlara dağıtıldı. Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem ve İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan'ın da aralarında bulunduğu ekip, meydana kurulan tezgahlarda pişmaniye yaparak, halka dağıttı. Dağıtılan pişmaniyeyi Saraybosnalı vatandaşların yanı sıra yabancı turistler de çok sevdi.

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑